CSR Romania

01 februarie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Grupul Rompetrol şi Mihai Eminescu Trust au inaugurat în prezenţa Prinţului Charles prima staţie de epurare ecologică din România

Grupul Rompetrol şi Mihai Eminescu Trust au inaugurat în prezenţa Prinţului Charles prima staţie de epurare ecologică din România

Email Imprimare PDF
rompetrol_vischiGrupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială corporativă – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut proiectul “ECO H2O – Prima staţie de epurare ecologică”, propus de Fundaţia “Mihai Eminescu Trust”. Valoarea sprijinului acordat de companie este de 12.000 EURO.

Proiectul din satul Viscri, jud. Braşov, a fost realizat de specialişti din Germania şi Belgia şi a presupus realizarea unui sistem de canalizare centralizat şi construcţia unei staţii ecologice de epurare a apelor uzate din gospodării prin intermediul a trei lacuri artificiale şi a unor plante acvatice (macrofite). Pe termen lung, se urmăreşte racordarea tuturor celor 255 de gospodării la sistemul de canalizare şi epurare.

Inaugurarea a avut loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, patronul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, care a venit special în Viscri pentru acest  eveniment. Prinţul Charles a dezvelit un buştean de stejar pe care stă scris “Prima staţie de epurare ecologică din România. Inaugurată în prezenţa Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales. 16 mai 2011.” Prinţul a stat de vorbă cu sătenii, a mers pe jos pe strazile satului admirând casele bine conservate cu ajutorul meseriaşilor locali. Prinţul de Wales a declarat la inaugurare "Sper ca acest proiect  va fi în beneficiul comunităţii multi ani de acum încolo şi că alte comunităţi vor urma exemplul vostru."

Satul Viscri, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost ales pentru implementarea acestui proiect datorită valorii deosebite a patrimoniul existent, în materie de arhitectură, viaţă spirituală şi cadru natural. Realizarea acestui sistem nu contribuie doar la îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei, dar are şi un efect de asanare deosebit de important pentru protecţia arhitecturala.

Proiectul a fost inaugurat luni, 16 mai, în prezenţa E.S. Prinţul de Wales, Patronul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Programul „Împreună pentru fiecare” oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie în perioada 21 aprilie – 29 mai 2011 proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. Proiectele  se pot depune pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro.

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc. Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Banner