CSR Romania

01 februarie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Microsoft România şi Fundaţia EOS România organizează Forumul Inovatorilor în Educaţie

Microsoft România şi Fundaţia EOS România organizează Forumul Inovatorilor în Educaţie

Email Imprimare PDF

microsoft_inovatieFundaţia EOS România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Microsoft România organizează în perioada 19 – 20 noiembrie 2010, la Centrul de Afaceri din Timişoara a patra ediţie a Forumului Inovatorilor în Educaţie. Tema ediţiei din acest an este “Comunitate, colaborare şi tehnologie inovativă în şcoli”, iar organizatorii îşi propun să răspundă la întrebarea: “Cum aş putea face învăţarea mai accesibilă şi relevantă, cum aş putea induce mai uşur dorinţa de a învăţa în  rândul elevilor mei? “

Ca răspuns la aceaste întrebări, Fundaţia EOS Romania, în parteneriat cu Microsoft Romania – Programul Partners in Learning,  s-a angajat să aducă împreună educatori din toată ţara pentru a descoperi, împărtăşi şi îmbunătăţi modele şi instrumente de învăţare innovative.

Forumul Inovatorilor în Educaţie este o propunere adresată cadrelor didactice care folosesc în mod inovativ tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) la clasă. Potenţialul creator al educatorilor este astfel stimulat încât să exploreze şi exploateze tehnologii moderne, cu scopul de a pregăti tinerii pentru viaţa în societatea informaţională şi în Economia Bazată pe Cunoaştere. Este o onoare pentru noi să organizăm un eveniment care aduce laolaltă inovatori în educaţie din toată ţara pentru a împărtăşi experienţe şi impresii. În ediţiile anterioare ale Forumului, metoda expoziţiei a fost apreciată în mod desosebit de către participanţi, permiţându-le acestora să interacţioneze individual cu iniţiatorii proiectelor şi să ia parte la mici dezbateri de grup”, declară Gabriela Barna, Directorul Fundaţiei EOS România.

Mii de profesori din România folosesc cu entuziasm tehnologia informaţiilor în procesul didactic sau pentru a stimula elevii să devină competitivi. Aceşti profesori au creat sau participa activ la comunităţi virtuale de schimb de experienţă. Pentru ei utilizarea cloud computing devine un loc comun. Cei peste 300 de profesori şi directori de şcoală ce se vor întâlni la forumul din Timişoara se perfecţionează de la an la an şi demonstrează uşurinţa folosirii resurselor TIC alături de tablă şi cretă.

În fiecare an ne propunem în România să experimentăm alături de comunitatea profesorilor inovativi. Anul trecut am experimentat programul Şcoli Partenere ale şcolii Pathfinder. Rezultatul: în România am ajutat căteva şcoli să facă schimb de experienţă direct şi online, iar global, am inspirat programul global Partners in Learining să deschidă o nouă secţiune intitulată Şcoli Participante Inovative. Anul acesta lansăm 3 provocări: workshop-uri interactive şi practice pentru toti participanţi, workshopuri dedicate directorilor de şcoală şi, în plus lansăm un pod de colaborare între profesori şi studenţi din mediul universitar cu profesori şi elevi din preuniversitar. Vrem ca alături de MECTS şi partenerii noştri tradiţionali să provocăm managerii de şcoală să reformeze educaţia din interior, pentru era digitală, a declarat Sanda Foamete, SNR Manager pentru Audienţă Educaţională şi Academică.

La ediţia de anul trecut a forumului, profesora Mihaela Garabet, de la liceul Grigore Moisil din Bucureşti, în calitate de câştigătoare a locului I, a reprezentat România la regionala de la Berlin, unde a fost selecţionată printre finaliştii de la Forumul Internaţional, desfăşurat la Cape Town, în Africa de Sud.

În cadrul expoziţiei-concurs vor fi prezentate proiecte educaţionale în domeniul utilizării noilor tehnologii în procesul instructiv-educativ. Dintre cele 47 de proiecte selectate, cel care va obţine marele premiu va reprezenta România la Forumul regional, care se va desfăşura anul viitor la Moscova. Profesorul căştigător va avea şansa să îmbunătăţească valoarea proiectului şi astfel vor creşte şansele de selecţie pentru finala din Statele Unite, din Noiembrie 2011.

Informaţii suplimentare: www.eos.roDespre Fundaţia EOS - Educating for an Open Society România
Fundaţia Educating for an Open Society România (EOS) este o organizaţie neguvernamentală, non-profit înregistrată  în România  în anul 1998 şi are sediul la Timişoara. De 12 ani, EOS România s-a dedicat dezvoltării societăţii informaţionale din România, axându-se pe două direcţii prioritare:
•    Introducerea şi dezvoltarea unor programe de formare şi perfecţionare a cadrelor didactice în domeniul utilizării noilor tehnologii informaţionale în procesul instructiv - educativ;
•    Dezvoltarea unor programe destinate comunităţii mai largi, cu accent pe utilizarea noilor tehnologii informaţionale şi comunicaţionale

Despre Microsoft Partners in Learning
Programul Microsoft Partners in Learning face posibilă viziunea companiei privind educaţia: Prin tehnologie facilităm accesul la experienţe educaţionale personalizate şi permitem tuturor să îşi dezvolte potenţialul social şi economic. Componentele  programului Parteneri pentru Educaţie sunt:
•    Şcoli Inovative: Încurajarea şcolilor să utilizeze resurse de formare a elevilor, expertiză şi modele de tehnologie care ajută la pregătirea mai bună a eleviilor pentru viaţa şi munca în secolul XXI.
•    Profesori Inovativi: Încurajarea profesorilor să folosească instrumente, forumuri şi resurse care construiesc comunităţi de practică, susţin colaborarea şi accesul la conţinut de calitate. Profesorii sunt astfel stimulaţi să integreze TIC în procesul educaţional, să facă lecţiile mai atractive şi proiecte interdisciplinare cu elevii.
•    Elevi Inovativi: Încurajarea  elevilor să utilizeze TIC în activitatea şcolara şi de studiu pentru a dezvolta competenţe de integrare în societatea cunoaşterii şi pe piaţa muncii. 

 

Microsoft România şi Fundația EOS România organizează

Forumul Inovatorilor în Educație

 

Fundația EOS România, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Microsoft România organizează în perioada 19 – 20 noiembrie 2010 la Centrul de Afaceri din Timişoara a patra ediție a Forumului Inovatorilor în Educație. Tema ediției din acest an este Comunitate, colaborare şi tehnologie inovativă în şcoli”, iar organizatorii îşi propun să răspundă la întrebarea: “Cum aş putea face învățarea mai accesibilă şi relevantă, cum aş putea induce mai uşur dorința de a învăța în  rândul elevilor mei? “ Ca răspuns la aceaste întrebări, Fundația EOS Romania, în parteneriat cu Microsoft Romania – Programul Partners in Learning,  s-a angajat să aducă împreună educatori din toată țara pentru a descoperi, împărtăşi şi îmbunătăți modele şi instrumente de învățare innovative.

 

Forumul Inovatorilor în Educaţie este o propunere adresată cadrelor didactice care folosesc în mod inovativ tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) la clasă. Potenţialul creator al educatorilor este astfel stimulat încât să exploreze şi exploateze tehnologii moderne, cu scopul de a pregăti tinerii pentru viaţa în societatea informaţională şi în Economia Bazată pe Cunoaştere. Este o onoare pentru noi să organizăm un eveniment care aduce laolaltă inovatori în educaţie din toată ţara pentru a împărtăşi experienţe şi impresii. În ediţiile anterioare ale Forumului, metoda expoziţiei a fost apreciată în mod desosebit de către participanţi, permiţându-le acestora să interacţioneze individual cu iniţiatorii proiectelor şi să ia parte la mici dezbateri de grup”, declară Gabriela Barna, Directorul Fundaţiei EOS România.

 

Mii de profesori din România folosesc cu entuziasm tehnologia informațiilor în procesul didactic sau pentru a stimula elevii să devină competitivi. Aceşti profesori au creat sau participa activ la comunități virtuale de schimb de experiență. Pentru ei utilizarea cloud computing devine un loc comun. Cei peste 300 de profesori şi directori de şcoală ce se vor întâlni la forumul din Timişoara se perfecționează de la an la an şi demonstrează uşurința folosirii resurselor TIC alături de tablă şi cretă.

 

În fiecare an ne propunem în România să experimentăm alături de comunitatea profesorilor inovativi. Anul trecut am experimentat programul Şcoli Partenere ale şcolii Pathfinder. Rezultatul: în România am ajutat căteva şcoli să facă schimb de experiență direct şi online, iar global, am inspirat programul global Partners in Learining să deschidă o nouă secțiune intitulată Şcoli Participante Inovative. Anul acesta lansăm 3 provocări: workshop-uri interactive şi practice pentru toti participanți, workshopuri dedicate directorilor de şcoală şi, în plus lansăm un pod de colaborare între profesori şi studenți din mediul universitar cu profesori şi elevi din preuniversitar. Vrem ca alături de MECTS şi partenerii noştri tradiționali să provocăm managerii de şcoală să reformeze educația din interior, pentru era digitală, a declarat Sanda Foamete, SNR Manager pentru Audiență Educațională şi Academică.

 

La ediția de anul trecut a forumului, profesora Mihaela Garabet, de la liceul Grigore Moisil din Bucureşti, în calitate de câştigătoare a locului I, a reprezentat România la regionala de la Berlin, unde a fost selecționată printre finaliştii de la Forumul Internațional, desfăşurat la Cape Town, în Africa de Sud.

 

În cadrul expoziţiei-concurs vor fi prezentate proiecte educaţionale în domeniul utilizării noilor tehnologii în procesul instructiv-educativ. Dintre cele 47 de proiecte selectate, cel care va obține marele premiu va reprezenta România la Forumul regional, care se va desfăşura anul viitor la Moscova. Profesorul căştigător va avea şansa să îmbunătățească valoarea proiectului şi astfel vor creşte şansele de selecție pentru finala din Statele Unite, din Noiembrie 2011.

 

 

Informații suplimentare: www.eos.ro

 

 

 

Despre Fundaţia EOS - Educating for an Open Society România

Fundaţia Educating for an Open Society România (EOS) este o organizaţie neguvernamentală, non-profit înregistrată  în România  în anul 1998 şi are sediul la Timişoara. De 12 ani, EOS România s-a dedicat dezvoltării societăţii informaţionale din România, axându-se pe două direcţii prioritare:

·        Introducerea şi dezvoltarea unor programe de formare şi perfecţionare a cadrelor didactice în domeniul utilizării noilor tehnologii informaționale în procesul instructiv - educativ;

·        Dezvoltarea unor programe destinate comunităţii mai largi, cu accent pe utilizarea noilor tehnologii informaţionale şi comunicaţionale

 

Despre Microsoft Partners in Learning

Programul Microsoft Partners in Learning face posibilă viziunea companiei privind educația: Prin tehnologie facilităm accesul la experienţe educaţionale personalizate şi permitem tuturor să îşi dezvolte potenţialul social şi economic. Componentele  programului Parteneri pentru Educaţie sunt:

·        Şcoli Inovative: Încurajarea şcolilor să utilizeze resurse de formare a elevilor, expertiză şi modele de tehnologie care ajută la pregătirea mai bună a eleviilor pentru viaţa şi munca în secolul XXI.

·        Profesori Inovativi: Încurajarea profesorilor să folosească instrumente, forumuri şi resurse care construiesc comunităţi de practică, susţin colaborarea şi accesul la conţinut de calitate. Profesorii sunt astfel stimulaţi să integreze TIC în procesul educațional, să facă lecţiile mai atractive şi proiecte interdisciplinare cu elevii.

·        Elevi Inovativi: Încurajarea  elevilor să utilizeze TIC în activitatea şcolara şi de studiu pentru a dezvolta competenţe de integrare în societatea cunoaşterii şi pe piaţa muncii.

 

 

 

Banner