CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR GreenBiz Forum sau despre cum să gândeşti pe termen lung pentru un viitor sustenabil

GreenBiz Forum sau despre cum să gândeşti pe termen lung pentru un viitor sustenabil

Email Imprimare PDF
În data de 27 octombrie s-a desfăşurat la Hotel Howard Johnson a patra ediţie GreenBiz Forum, eveniment care şi-a propus să aducă lumină domenii precum reciclarea şi inovaţia în Green Business.

Prima sesiune de dezbateri a fost dedicată metodelor pe care generaţia "condamnată" la ecologie le găseşte pentru a trai într-un mediu mai sănătos şi mai responsabil. Fiecare dintre vorbitori a prezentat eforturile organizaţiei din care face parte pentru a reduce efectele nocive pe care le cauzăm mediului. Dacă Asociaţia Environ a precizat care e impactul schimbărilor legislative în domeniul managementului deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) şi cum acţionează organizaţia pentru a diminua efectele nocive ale DEEE-urilor asuprea sanătăţii oamenilor, Recolamp a specificat cum se realizează managementul deşurilor electrice şi electronice, într-un cadru în care au de depăşit obstacole ce ţin de legislaţie, mentalitate, logistică şi la lipsa colaboratorilor.

O problemă comună tuturor organizaţiilor prezente a fost lipsa de interes a autorităţilor publice de a se implica în astfel de proiecte.

Un alt subiect dezbătut a fost cel al initiativei sociale Let's Do It Romania. Proiectul, care şi-a propus să cureţe gunoaiele "de sub preş" şi să le aducă în atenţia publicului, a implicat peste 200.000 de persoane şi 40 de ONG-uri. Soluţiile găsite în urma gestionării deşeurilor au fost reciclarea şi co-incinerarea, colectarea deşeurilor provenite din construcţii şi înfiinţarea unor baze de stocare temporară. Discuţia s-a finalizat prin expunerea argumentelor legate de mândria pe care ţi-o dă o faptă bună şi imprimarea unui comportament responsabil în rândul cetăţenilor.

Inovaţia în Green Business

"The most expensive thing we can do is doing nothing"


Cea de-a doua parte a conferinţei a tratat practicile concrete folosite de companii pentru a construi un mediu mai sustenabil.  Astfel, David Grant, Group Sustainable Development Projects Manager la SAB Miller a vorbit despre măsurarea eficienţei şi evaluarea riscului folosirii apei industriale în procesul de producţie. Lista include concepte precum: sustainable development priorities, water is a complex challenge, water suppy assessment.
Ca o completare la aceste concepte, Ingo Nissen, Country Representative and Development Manager for Romania Sonae Sierra, a prezentat importanţa clădirilor verzi pentru o dezvoltare sustenabilă.

Ultima parte a evenimentului s-a concentrat asupra eficientizării practicilor de green business şi legarea lor de celelalte obiective de business.


A consemnat Raluca Rogoz, Editor CSR Romania
Banner