CSR Romania

28 septembrie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Asociaţia Româna pentru Reciclare RoRec continuă, în DEVA, campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Asociaţia Româna pentru Reciclare RoRec continuă, în DEVA, campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Email Imprimare PDF
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primaria Deva, cu sprijinul METRO şi Carpatcement, derulează o acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Acţiunea face parte dintr-o amplă strategie de mediu derulată în arealul deservit de Centrul de Colectare DEEE RoRec din Hunedoara, înfiinţat de RoRec, în parteneriat cu primăria.

Campania “Locul deşeurilor nu este în casă” va include o întalnire cu presa, acţiuni de promovare a voluntariatului ecologic şi de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Demersul va angaja atât autorităţile locale cât şi mediul de afaceri şi societatea civilă.

Joi 9 septembrie, la ora 11.00, în sala mica a Casei de Cultură din Deva, în prezenţa dlui Primar Mircia Muntean, organizatorii campaniei invita presa locală la o întalnire, în cadrul căreia vor fi discutate detalii despre obiectivele, evoluţia şi impactul proiectului asupra comunităţilor din judeţul Hunedoara.

Vineri 10 septembrie, la ora 9.00, va avea loc deschiderea punctelor de colectare provizorii: în faţa Casei de Cultură ”Drăgan Muntean” şi în parcarea Hotelului Deva. Aici îi aşteptăm pe toţi locuitorii din oraş şi din zona metropolitană să depună aparatura electrică veche sau defectă (DEEE).
Cele doua puncte provizorii de colectare se vor închide la ora 17.00 şi îşi vor relua activitatea sâmbătă, 11 septembrie, între orele 9.00-17.00.

Activitatea de colectare DEEE se va derula în cele două zile şi prin preluarea de la domiciliu, în cazul echipamentelor voluminoase. Pentru detalii despre campanie sau programarea transportului de la domiciliu, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numarul 0732 627 179, începând de luni 6 septembrie, pana sâmbătă 11 septembrie, zilnic între orele 9.00-15.00.

Toţi deponenţii vor participa la tombola cu premii şi vor avea şansa să câştige unul din cele  50 de tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON, sau una din cele 5 biciclete DHS oferite de organizatori. Tichetele pot fi folosite la achiziţionarea oricărui produs electrocasnic mare marca Finlux (frigider, congelator, masina de spalat rufe, masina de spalat vase) de la magazinul Metro din Deva, în perioada 13 septembrie - 15 octombrie 2010.


Sâmbătă 11 septembrie, între orele 8.00-13.00 vor funcţiona puncte de colectare în localităţile Sântuhalm (în faţa Căminului cultural), Cristur (în faţa Căminului Cultural), Bârcea Mică (în curtea şcolii) şi Archia (în faţa Conacului Archia).


Tragerea la sorţi a caştigătorilor la tombolă va avea loc luni, 13 septembrie 2010, ora 11.00 la sediul Primăriei Municipiului Deva (Piaţa Unirii nr.4), în prezenţa autorităţilor locale şi a presei.
Detalii despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

"Trăim vremuri în care dezvoltarea umanităţii dă peste cap ecosisteme, afectează climatul  şi lasă riduri adânci pe faţa Terrei. E momentul să ne oprim puţin din iureşul zilnic în care suntem antrenaţi şi să ne gândim ce fel de lume lăsăm generaţiilor urmatoare. Un pas, cât de mic, în această direcţie, poate însemna mult pentru viitorul pe care îl vor trăi copiii noştri.” Primar Mircia Muntean.
Banner