CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Umbrela Verde te intampina la ARTmania!

Umbrela Verde te intampina la ARTmania!

Email Imprimare PDF
Umbrela Verde, alaturi de Ministerul Mediului si Padurilor continua seria actiunilor “verzi”, care includ colectarea selectiva a deseurilor, mentinerea si intretinerea spatiilor verzi, dar si implicarea activa a unui numar cat mai mare de locuitori in desfasurarea proiectului.

In perioada 13-15 august, Umbrela Verde va derula o serie de actiuni in Sibiu, cu ocazia festivalului ARTmania. Astfel, in prima zi vor fi distribuite stickere pentru masina cu mesajul “Eu nu arunc gunoi pe strada”, cu sprijinul reprezentantilor Brigadei de Politie Rutiera Sibiu. Totodata, in cadrul festivalului va fi amenajat un cort Umbrela Verde care va sta la dispozitia participantilor la ARTmania. Doritorii vor avea la dispozitie o serie de activitati eco, dar si posibilitatea de a castiga premii daca vor colecta 15 pahare de plastic, pe care le vor aduce la cort.

In acelasi timp, impreuna cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, pe parcursul celor 3 zile se va desfasura o ampla campanie de colectare si reciclare a deseurilor provenite din echipamente electrice si electronice (DEEE). Punctul de colectare va fi amplasat in cartierul Vasile Aaron, langa piata cu acelasi nume, unde sibienii sunt asteptati zilnic, intre orele 10.00-18.00. Fiecare deseu adus pentru reciclare va fi rasplatit cu un premiu eco si cu sansa de castiga unul dintre marile premii care vor fi extrase duminica, pe scena din Piata Mica. Premiile puse in joc sunt: 2 biciclete, 3 perechi role si 1 aparat foto.

In plus, echipele mobile Umbrela Verde vor vizita locuitorii din zona Vasile Aaron, pentru a-i indemna pe acestia sa recicleze DEEE-urile vechi sau stricate. De asemenea, pentru deseurile voluminoase, sibienii pot apela numarul 0731 442 050, iar o echipa Umbrela Verde se va prezenta la domiciliul apelantului pentru a oferi suportul necesar colectarii.

"Prin actiunile pe care le vom desfasura la Sibiu, continuam sa informam si sa indemnam locuitorii Romaniei cu privire la importanta colectarii selective, curateniei orasului si reciclarii DEEE-urilor. Am incredere ca vom avea parte numai de reactii pozitive din partea sibienilor si ca acestia se vor implica intr-un numar foarte mare ." a declarat ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély.

„Ne bucurăm că Sibiul se numără printre oraşele pe care organizatorii Umbrela Verde le-au ales pentru această campanie. Sibiul este un oraş frumos din toate punctele de vedere şi ne mândrim că este şi un oraş „verde”. Municipalitatea a depus eforturi importante pentru a crea mai multe zone verzi şi alte facilităţi în spiritul ecologiei şi protecţiei mediului . De asemenea suntem parteneri într-un proiect foarte mare ce a fost depus pentru obţinerea de fonduri europene pentru managmentul deşeurilor la nivelul întregului judeţ. Salutăm iniţiativa Umbrela Verde şi asigurăm organizatorii de întreg sprijinul municipalităţii.”, a declarat viceprimarul Sibiului Astrid Fodor.

"Sibiul este un oras frumos si verde si suntem mandri ca putem aduce proiectul Umbrela Verde in sprijinul pastrarii unui mediu curat, atat prin actiunile de informare, cat si prin implicarea si sprijinirea sibienilor in colectarea si reciclarea deseurilor electrice si electronice. In plus, ne dorim sa incurajam o atitudine pozitiva si responsabila, care sa se concretizeze intr-un stil de viata urban verde .", a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si coordonator Umbrela Verde.

"DEEE–urile au in structura lor multe componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul si cadmiul. De aceea DEEE-urile trebuie predate organizat la puncte de colectare, de unde, cu siguranta vor ajunge la reciclatori specializati ce le vor trata conform standardelor de mediu. Colectarea selectiva si reciclarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) este de o reala importanta, dat fiind caracterul nociv al acestora: de 10 ori mai mare decat cel al deseurilor menajere. ", a declarat dl. Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.Despre Umbrela Verde

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: "Gestul meu nu conteaza" si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata, prin actiuni care urmaresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal. Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 1.200 de voluntari din 32 de judete ale tarii si peste 950 de bloggeri parteneri. In plus, mai mult de 150.000 de stickere cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

Despre Asociatia RoRec

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.
Banner