CSR Romania

01 februarie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Gala Green Business Index

Gala Green Business Index

Email Imprimare PDF
Asociatia Green Revolution si Asociatia Centru Ecologic Green Area organizeaza Gala de premiere Green Business Index, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor si cu sprijinul agentiei OgilvyEarth.

Gala de premiere va avea loc in data de 23 iunie 2010, in Parcul Herastrau, zona Pescarus, incepand cu ora 12.00. La Gala vor fi prezenti László Borbély, Ministrul Mediului si Padurilor, Sulfina Barbu, presedintele Comisiei de Administratie Publica, reprezentanti ai mediului de afaceri, personalitati si reprezentanti ai societatii civile. Cu acest prilej va fi facut public Raportul Green Business Index, instrument care va ajuta autoritatile si mediul de afaceri in stabilirea prioritatilor de mediu.

Realizarea Green Business Index a plecat de la necesitatea mediatizarii eforturilor realizate de companii, investitiilor, inovatiilor, proiectelor de mediu si responsabilitate sociala. Toate acestea reprezinta un factor de educatie si un exemplu pentru sectorul romanesc de afaceri.

Totodata, Green Business Index este o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde, aceasta fiind si una dintre prioritatile Asociatiei Green Revolution. Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente.

“Parteneriatul cu Ministerul Mediului reprezinta un sprijin deosebit de important in realizarea proiectului Green Business Index. Anul acesta s-au inscris 180 de companii in Green Business, ceea ce dovedeste interesul sporit pentru acest top. De asemenea, un numar care ne da sperante ca anul viitor mult mai multe companii vor constientiza importanta impactului asupra mediului, fiind siguri ca vom avea un numar mult mai mare de companii inscrise”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

“Am salutat initiativa Asociaţiilor Green Revolution si Green Area de a realiza un clasament anual al celor mai responsabile companii romanesti fata de mediu, cu ajutorul unor specialisti de mediu independenti. Ministerul Mediului si Pădurilor este partener in initiativa de a recunoaste meritele acelor companii care au depus efort pentru investitii, inovatii, proiecte de mediu dand dovada de responsabilitate sociala. Fara indoiala, prezentarea acestui clasament este o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde”, a declarat Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Evenimentul este primul care isi propune neutralizarea amprentei sale de carbon asupra mediului inconjurator. “Ne dorim ca evenimentul sa fie CO2 free. Dupa finalizare, specialistii de mediu vor analiza si calcula amprenta de carbon a acestuia. Amprenta de carbon va fi neutralizata prin actiuni de plantare” a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.
Banner