CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Harta deşeurilor creşte cu încă 3 judeţe! Neamţ, Vrancea şi Bacău se alătură proiectului „Let’s Do It, Romania!”

Harta deşeurilor creşte cu încă 3 judeţe! Neamţ, Vrancea şi Bacău se alătură proiectului „Let’s Do It, Romania!”

Email Imprimare PDF
Echipa “Let’s Do It, Romania!” a cartat în 17 judeţe deja, numărul acţiunilor creşte de la săptămână la săptămână cu alte 3 judeţe, iar harta deşeurilor este în continuă transformare. Peste 500 de voluntari şi-au oferit sprijinul, luând parte la acest demers pentru realizarea hărţii deşeurilor din România. În cadrul acestor acţiuni, voluntarii au identificat mormanele de deşeuri cu ajutorul GPS-urilor şi au transmis coordonatele geografice, dimensiunile şi compoziţia acestora. Datorită acţiunilor de cartare, s-a realizat deja o curăţenie pilot în judeţul Cluj pe 22 mai, precum şi alte două curăţenii pilot în Timiş şi Argeş pe data de 5 iunie.

Următoarea acţiune de cartare va avea loc în zilele de 12-13 iunie şi se va desfăşura concomitent în 3 judeţe: Bacău, Neamţ, Suceava şi Vrancea. În acest moment există 37 de voluntari înscrişi în Bacău, 46 de voluntari înscrişi în Neamţ şi doar 7 voluntari în Vrancea.

Pentru a realiza cu succes această etapă, este nevoie de un număr cât mai mare de voluntari, în special în judeţul Vrancea. În Vrancea, conferinţa de lansare a proiectului a avut loc deja pe 8 iunie, iar în Bacău va avea loc pe 10 iunie, începând cu ora 12, la sala de conferinţe a pensiunii Studio. Facem apel la locuitorii acestor 3 judeţe pentru a se implica alături de voluntarii deja înscrişi până în prezent şi pentru a mări echipele locale de cartatori!

Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor românilor pentru etapa de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea “Implică-te!


“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!

Banner