CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Lideri de afaceri pentru responsabilitate socială

Lideri de afaceri pentru responsabilitate socială

Email Imprimare PDF

Fundaţia Principesa Margareta a României, KPMG România, Camera de Comerţ Româno-Britanică şi Business in the Community (BITC) au organizat pe 26 mai 2010, la sediul KPMG, conferinţa „Lideri de afaceri pentru responsabilitate socială” la care au participat reprezentanţi ai senior management-ului mai multor companii şi ai organizaţiilor non-guvernamentale interesaţi de bunele practici  din domeniul business-ului responsabil.


În prima parte a conferinţei s-a discutat despre rolul pe care corporaţiile îl joacă în viaţa comunităţii şi despre crearea unor parteneriate între corporaţii şi ONG-uri care trebuiesc văzute ca fiind mai mult decât un act de filantropie şi ale căror efecte sunt benefice pentru întreaga comunitate, vorbitorii fiind:

ASR Principesa Margareta a României, Președinte – Fundația Principesa Margareta a României

Șerban Toader, Senior Partner - KPMG în România

David Halley, Coordonator pentru Parteneriate Internaţionale - Business in the Community

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost dedicată studiilor de caz, reprezentanţilor unor  ONG-uri şi unei companii care şi-au prezentat startegiile de CSR, considerate a fi modele de bune practici:

Elena Şerban, Director - Fundaţia Vodafone

Emil Cristescu – Vicepreşedinte - Bega Group, Preşedinte – Fundaţia Bega

Mona Nicolici, CSR Communication Manager -Petrom

La sfârşitul conferinţei, participanţii au înţeles importanţa unei strategii de CSR şi cum implementarea acesteia poate deveni un mod prin care companiile pot creşte profiturile companiilor într-un mod responsabil.
Conferinţa a fost urmată de vizita la Centrul Comunitar „Generaţii”, proiect desfăşurat de către Fundaţia Principesa Margareta a României, care vine în întâmpinarea nevoilor vârstnicilor, tinerilor şi copiilor într-o abordare “intergeneraţională”, nouă şi unică în România.

Evenimentul a reprezentat a doua parte proiectului „Lideri în CSR” iniţiat în 2009 de către Fundaţia Principesa Margareta a României în parteneriat cu Fundaţiile Principelui Charles, cu sprijinul Ambasadei României la Londra.


“Proiectul ‘Lideri de afaceri pentru responsabilitate socială’ au strâns într-un singur loc în Londra reprezentanți ai elitei românești din lumea afacerilor, oferindu-le oportunitatea de a vedea cum companiile din Marea Britanie aplică strategii de Responsabilitate Socială Corporatistă, cum se formează parteneriatele între companii și ONG-uri cu efecte benefice pentru întreaga comunitate și cum investiția în comunitate, departe de fi doar un act de filantropie, devine un mod prin care se pot crește profiturile companiilor într-un mod responsabil. Am vrut să mergem mai departe acum și să aducem în România o parte din experiența câștigată în Londra. Mă bucur că Lordul Michael Hastings sprijină eforturile noastre în România, și își împarte impresionanta sa experiență în RSC cu noi”. ASR Principesa Margareta a României

“Credem că trebuie să ne utilizăm abilitățile și resursele pentru a ne implica total în găsirea soluțiilor sustenabile pentru probleme locale și globale, lucrând împreună cu guverne, grupuri din societatea civilă și agenții internaționale. Această viziune se aliniază valorilor noastre – suntem dedicați comunităților în care lucrăm.”  Lord Michael Hastings

Banner