CSR Romania

08 februarie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Cluj-Napoca va fi gazda celui mai amplu eveniment de paralimpic din Europa Centrală şi de Est - RITTO

Cluj-Napoca va fi gazda celui mai amplu eveniment de paralimpic din Europa Centrală şi de Est - RITTO

Email Imprimare PDF
rittoÎn perioada 20-22 mai, municipiul Cluj-Napoca va găzdui cel mai amplu eveniment paralimpic din Europa Centrala şi de Est, RITTO – Turneul Internaţional de Tenis de Masă din Romania pentru persoane cu dizabilităţi (www.ritto.ro). RITTO 2010 se va desfăşura la Sala Sporturilor Horia Demian, începând cu ziua de joi, 20 mai, de la orele 09:00 şi se va încheia sâmbăta, 22 mai, la ora 16:00. RITTO se află anul acesta la cea de-a patra ediţie şi este organizat de Centrul Lamont în colaborare cu Asociatia Little People.

Ceremonia Oficială de Deschidere va avea loc joi, 20 mai începând cu orele 12:00, la Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj Napoca. Astfel dorim să lansăm o invitaţie deschisă tuturor reprezentanţilor mass-media pentru a participa la această ceremonie. Invitaţii speciali ai ceremoniei de deschidere vor fi Maiestatea Sa Ambasadorul Marii Britanii, domnul Robin Barnett, domnul Dan Morari, director general E.ON Gaz România, reprezentantul oficial al E.ON Romania, principalul partener al RITTO, un reprezentant al Primariei Cluj-Napoca şi Directorul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Cluj, doamna Aurora Dragoş.

RITTO a fost votat de către Federaţia Internaţionala de Tenis de Masă (ITTF) ca fiind cel mai bine organizat turneu paralimpic de tenis de masă din lume. Competiţia beneficiază de o numeroasă prezenţă internaţionala, reunind echipe din Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Germania, Israel, Italia, Iordania, Lichtenstein, Malaesia, Marea-Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Spania, Suedia, Ungaria, Turcia, precum şi jucători din România. Cele 22 de ţări sunt reprezentate de 156 jucători din care 16 sunt jucători din România. Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Little People Romania (www.thelittlepeople.ro) şi Centrul Lamont din Cluj (www.lamont.ro).

Evenimentul nu ar putea fi realizat fără ajutorul voluntarilor, dedicarea şi angajamentul lor garantând succesul şi prestigiul competiţiei. Cei peste 700 de voluntari sunt recrutaţi din majoritatea şcolilor şi facultăţilor clujene şi participă la organizarea fiecărui nivel al competiţiei, de la strângerea mingilor pentru jucători, până la coordonarea logistică şi servicii de PR şi marketing. Activitatea voluntarilor este coordonată de către Asociaţia Little People.

La gala evenimentului, ce va avea loc pe data de 22 mai, la Hotel Napoca, începând cu orele 19:00, formaţia ”Drum Cafe” (www.drumcafe.ro) va oferi un spectacol extraordinar de percuţie interactiva pe ritmuri afro-americane. Această trupa va presta şi în cadrul ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Organizatorii doresc să mulţumească în special partenerului principal, E.ON Romania, sponsorului principal, Consiliul Britanic şi numeroaselor companii locale, fără sprijinul cărora organizarea acestui eveniment minunat nu ar fi posibilă. E.ON Romania este din nou cel mai mare suporter al RITTO, compania fiind cel mai mare sponsor al evenimentelor sportive paralimpice din Romania.
Banner