CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Ar fi cazul să evoluezi! Campanie sociala de reciclare a hartiei: O abordare diferita pentru mobilizarea clujenilor

Ar fi cazul să evoluezi! Campanie sociala de reciclare a hartiei: O abordare diferita pentru mobilizarea clujenilor

Email Imprimare PDF
afish_reciclareStudenţi ai secţiei de Publicitate a FSPAC, Babeş-Bolyai pornesc lupta pentru evoluţie joi, 6 mai în club 30 Plus. Intrarea: minim un kilogram de hârtie. Peste 150 de persoane sunt aşteptate joi, 6 mai în Club 30 Plus pentru a participa la Seara Evoluţiei, un eveniment de promovare a reciclării hârtiei în cadrul campaniei „Ar fi cazul să evoluezi!” organizată de echipa pubBella. In mod simbolic, in locul taxei de intrare, fiecare invitat va prezenta cel puţin un kilogram de hârtie, iar „evoluaţii” ce vor depăşi cantitatea de 2 kilograme vor primi o băutură din partea casei.

La baza elaborării acesteicampanii se află o problemă ce pare a ucide orice iniţiativă de reciclare: lipsa containerelor pentru colectarea hârtiei. „Este surprinzător numărul celor care sunt dispuşi să recicleze, dar care găsesc prea mare efortul deplasarii la unul din cele peste 15 centre de colectare din Cluj. Dincolo de problema educaţiei ecologice, pentru a le cere oamenilor să recicleze, este necesar să le pui la dispoziţie utilităţile necesare, iar campania „Ar fi cazul să evoluezi” va încerca să rezolve această problema. Astfel, schimbarea va depăşi obiectivele administrative, concentrându-se asupra modificărilor comportamentale. Vom putea spune: informaţiile vi le-am oferit, facilităţile de reciclare nu mai sunt o problema, aşadar nu mai aveţi nicio scuză pentru această lipsă de interes.” spune Cristina Tătar, unul dintre membrii echipei.

Scopul campaniei vizează educarea pupulaţiei oraşului Cluj-Napoca în ceea ce priveşte reutilizarea deşeurilor. Obiectivul principal constă în amplasarea containerelor destinate colectării hârtiei în apropierea tuturor staţiilor de autobuz, locaţii uşor identificabile, cu acoperire ridicată. Pentru eficientizarea întregului proces, vor fi puse la dispoziţie ghiduri de reciclare precum şi alte informaţii utile începând cu 24 mai, iar startul la colectare se va da pe 5 iunie, odată cu ziua internaţională a mediului.

Principalii parteneri sunt Club 30 Plus, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, Rilandisoft, firmele de colectare dar şi autorităţile locale. Colaborările nu se opresc aici, urmează sa se incheie parteneriate cu instituţiile abilitate în domeniu, dar şi cu orice întreprinzători dispuşi să ofere sprijin pentru această campanie. Tot ce rămâne este sa vrem să evoluăm, acum când nimic nu ne mai opreşte.
Banner