CSR Romania

30 septembrie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Asociatia Romana pentru Educatia Tinerilor (ARET) anunta premiera primului proiect de eco-teatru din Romania

Asociatia Romana pentru Educatia Tinerilor (ARET) anunta premiera primului proiect de eco-teatru din Romania

Email Imprimare PDF

aret_logoPiesa "Pe gheata subtire” este un proiect marca CeasulCuc, ce apartine ARET, si va fi jucata de liceeni si tineri voluntari cu varsta cuprinsa intre 15-24 de ani, sambata, 8 mai, la orele 13:00 in Piata Unirii din Bucuresti in cadrul ONG Fest. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Teen Media si Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti.

Aceasta piesa combina educatia ecologica si arta in incercarea de a depasi bariere si de a identifica noi cai de comunicare cu tinerii, de a forma spiritul civic prin metodele participative ale teatrului.

Subiectul piesei il constituie cauzele si efectele schimbarilor climatice, impactul asupra mediului pe care il avem chiar in fata ochilor si responsabilitatea fiecaruia dintre noi de a schimba ceva.

La scurt timp dupa premiera din cadrul festivalului, trupa de teatru va pleca intr-un turneu de prezentare a spectacolului in scoli, in licee si in cadrul altor evenimente educative precum scoli de vara pe care le desfasoara asociatiile partenere ARET,  pe plan local sau in zonele invecinate.

Obiectivul Asociatiei este atat de a comunica anumite mesaje referitoare la protejarea mediului, cat si de a dezvolta abilitatile tinerilor voluntari de a aborda in mod creativ o problema actuala.

Mai multe informatii pe www.ceasulcuc.ro si www.aret.ro


A.R.E.T. reprezinta un grup de tineri adunati in jurul unei idei: o lume mai buna si mai curata prin intermediul educatiei. Credem ca educatia este cheia implicarii tinerilor si ca depinde de fiecare dintre noi!
Banner