CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Persoane cu dizabilităţi din Bucureşti şi Ilfov au primit gratuit scaune rulante şi instruire pentru utilizarea acestora

Persoane cu dizabilităţi din Bucureşti şi Ilfov au primit gratuit scaune rulante şi instruire pentru utilizarea acestora

Email Imprimare PDF
Douăsprezece persoane cu dizabilităţi locomotorii din Bucureşti şi judeţul Ilfov au primit scaune rulante şi instruire pentru utilizarea acestora în data de 31 octombrie 2012, în cadrul unui seminar organizat de Fundaţia Motivation România şi Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

Seminarul a urmărit creşterea capacităţii persoanelor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate şi prin instruire pentru utilizarea acestora. Astfel, în cadrul seminarului, un kinetoterapeut şi un instructor de viaţă independentă utilizator de scaun rulant în cadrul Fundaţiei Motivation România le-au arătat beneficiarilor cum să redevină independenţi prin utilizarea corectă a fotoliului rulant.

Scaunele rulante au fost donate de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Organizaţia donează în România în jur de 1.000 de scaune rulante pe an, care sunt distribuite gratuit persoanelor cu dizabilităţi.

Fundaţia Motivation Romania este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Până în prezent, Fundaţia Motivation România a redat mobilitatea şi speranţa într-o viaţă împlinită unui număr de 8.200 de copii şi adulţi cu dizabilităţi din România. Serviciile pe care le oferă fundaţia acoperă o gamă largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii, la recuperare medicală şi instruire pentru viaţă independentă alături de un instructor în scaun rulant.

Principiul de bază în furnizarea serviciilor Fundaţiei Motivation România este acela al recuperării active ce se bazează pe învăţare prin puterea exemplului. Persoane cu dizabilităţi care au reuşit să-şi redobândească independenţa au rolul principal, acela de instructori ai copiilor şi adulţilor care doresc sa redevină independenţi.
Banner