CSR Romania

28 septembrie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari BP scos de pe lista indicatorilor Dow Jones ai sustenabilităţii

BP scos de pe lista indicatorilor Dow Jones ai sustenabilităţii

Email Imprimare PDF

bp_petrol_stationCompania petrolieră BP plc. a fost scoasă de pe lista Indicatorilor Dow Jones ai Sustenabilităţii (DJSI), începând cu data de 31 mai 2010. Precum este menţionat în Indexul Global Dow Jones, BP a fost supus regulilor care permit scoaterea de pe lista DJSI ca urmare a unor evenimente ieşite din comun. Nu s-a operat nicio înlocuire în componentele listei globale DJSI. Lista globală DJSI are în prezent 315 componente.

Amploarea catastrofei petroliere din Golful Mexic şi efectele ei previzibile asupra mediului şi populaţiei locale pe termen lung – în plus faţă de efectele de natură economică şi deteriorarea pentru multă vreme de acum înainte a imaginii companie – au fost incluse în analiza care a condus la scoaterea BP de pe respectiva lista. Decizia, care a fost luată de Comitetul de Proiectare a Listei, a fost deja comunicată companiei.

Companiile sunt selectate anual pentru a fi incluse pe lista Indicatorilor Dow Jones ai Sustenabilităţii pe baza Evaluării SAM. Construcţia familiei de indicatori DJSI are la bază reguli stricte care se aplică includerii şi excluderii companiilor de pe această lista. Componentele listei sunt monitorizate zilnic pentru a se identifica orice probleme critice care pot să apară. O analiză ulterioară este realizată pentru a evalua implicarea companiei în situaţii de criză economică, ecologică sau socială şi a compara modul în care criza este gestionată cu principiile şi politicile sale declarate.

Informaţii suplimentare cu privire la procesul de monitorizare zilnică sunt disponibile la: http://www.sustainabilityindex.com/07_htmle/assessment/monitoring.html

 


Sursa: http://www.sustainability-index.com/djsi_pdf/news/PressReleases/20100531_Statement%20BP%20Exclusion_Final.pdf
Banner