CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Grupul Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului “Regele Carol I”, Costeşti

Grupul Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului “Regele Carol I”, Costeşti

Email Imprimare PDF
Grupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut reabilitarea compartimentului de traumatologie- ortopedie a Spitalului Orăşenesc „Regele Carol I”, Costeşti, jud. Argeş. Valoarea sprijinului acordat este de 50.000 RON.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol sunt în concordanţă cu strategia de responsabilitate corporativă a acţionarului său unic - KazMunayGas şi demonstrează angajamentul nostru pe termen lung pentru dezvoltarea şi susţinerea unor domenii esenţiale pentru evoluţia societăţii. În 2010, am alocat peste 300,000 USD pentru implementarea a 20 de proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, declarate eligibile în cadrul programului Împreună pentru fiecare. Ne dorim ca prin programele de CSR dezvoltate la nivel de Grup să răspundem cât mai multor solicitări şi aşteptări ale partenerilor noştri sociali”, declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.


Pavilionul Spitalului Orăşenesc „Regele Carol I”- Costeşti în care funcţionează compartimentul de traumatologie ortopedie nu a fost supus lucrărilor de reparaţii de peste 30 de ani. Proiectul desfăşurat în perioada 01 Septembrie – 10 Octombrie 2010 a vizat reabilitarea unui bloc operator, a holurilor şi grupurilor sanitare. Astfel au fost realizate lucrări de modernizare a spaţiului ce au constat în înlocuirea uşilor şi ferestrelor (22 buc.), izolarea termică şi zugrăvirea pereţilor, aplicarea de linoleum antibacterian şi termoizolant pe o suprafaţă de 340 mp.

Beneficiarii direcţi ai acestor lucrări de modernizare sunt cei aproximativ 1200 pacienţi internaţi şi trataţi anual în compartimentul de traumatologie - ortopedie, dar şi cei 35 de angajaţi, reprezentând personalul medical şi auxiliar.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 30 de voluntari care, alături de medici şi asistente, s-au implicat şi în promovarea proiectului şi susţinerea unor seminarii în domeniul sănătăţii în cabinetele medicale şcolare din Costeşti şi satele învecinate (Căldăraru, Strâmbeni şi Ungheni).

"La finalul implementării proiectului pacienţii şi cadrele medicale beneficiază de confort termic şi condiţii igienico- sanitare optime pentru realizarea actului medical şi a intervenţiilor chirurgicale. Mulţumim Rompetrol pentru sprijinul acordat, pentru că ne-aţi oferit posibilitatea de a schimba în bine mediul în care ne desfăşurăm activitatea!” a declarat Dr. Eduard Ciobanu, manager al Spitalului Orăşenesc „Regele Carol I”, Costeşti.


Spitalul din Costeşti acordă asistenţă medicală de urgenţă, de specialitate curativă, preventivă şi de recuperare a bolnavilor internaţi, deservind peste 80.000 locuitori din judeţul Argeş şi zonele limitrofe.


Despre “Împreună pentru fiecare”:

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.
„Împreună pentru fiecare” oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie şi implementa proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.
Detalii despre stadiul implementării proiectelor câştigătoare în 2010, dar şi despre cele finalizate în 2009, pot fi găsite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, deţinută integral de compania kazahă KazMunayGas, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.
Banner