CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa MaiMultVerde şi Raiffeisen Bank au inaugurat în Ploieşti primul spaţiu verde

MaiMultVerde şi Raiffeisen Bank au inaugurat în Ploieşti primul spaţiu verde

Email Imprimare PDF
Asociaţia MaiMultVerde şi Raiffeisen Bank au inaugurat în Ploieşti primul spaţiu verde şi de joacă realizat în cadrul  proiectului demarat la începutul lunii septembrie. Spaţiul verde amenajat de cei doi parteneri este situat pe Aleea Cameliei, Cartier Bloc Nord cu sprijinul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploieşti. Următorul spaţiu verde şi de joacă va fi amenajat la Alexandria şi va fi inagurat pe 21 septembrie 2010.

Prin proiectul demarat de Asociaţia MaiMultVerde şi Raiffesein Bank, terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, situate în oraşe în care spaţiul verde pe cap de locuitor este sub media europeană (26 metri pătraţi pe cap de locuitor), sunt amenajate pentru ca locuitorii să beneficieze de o zonă verde pentru relaxare şi joacă. Elementele folosite la amenajarea spaţiilor verzi şi de joacă sunt echipamente de joacă pentru copii (tobogan, leagăn, rotativă şi balansoar pe arcuri), mobilier urban din plastic reciclat (bănci şi coşuri de gunoi), gazon natural, arbuşti şi arbori (speciile acer negundo, albizia julibrissin, ilex aquilifolium, cortaderia). Mobilierul urban din plastic reciclat este realizat de Rainbow Company (www.rainbowcompay.ro).

Primul spaţiu astfel conceput este situat în zona de nord a oraşului Ploieşti, iar la inaugurare au fost invitaţi Dan Ioniţă, director Administraţia Domeniului Public şi Privat Ploieşti, Sorin Adrian Vasiliu, senior director Raiffeisen Bank, Dragoş Bucurenci, preşedinte Asociaţia MaiMultVerde, precum şi elevi de la Şcoala „Henri Mathias Berthelot” din Ploieşti.

„Ne confruntăm cu o scădere drastică a suprafeţei spaţiilor verzi în România, unele comunităţi fiind grav afectate din această cauză, şi e foarte important ca orice soluţie de transformare a spaţiilor virane în spaţii verzi să fie pusă în practică şi sprijinită. Am găsit cele mai bune soluţii peisagistice, am lucrat cu specialişti, am folosit materiale ecologice, iar în curând veţi vedea rezultatul durabil al acestui proeict care va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor din aceste oraşe”, a declarat Doru Mitarana, director Asociaţia MaiMultVerde.

„Resursele pe care organizaţia noastră le consumă au un impact asupra mediului. Una dintre resursele cele mai utilizate de către noi ca şi organizaţie sunt combustibilii necesari transportului. Pentru că ne desfăşurăm activitatea în mediul urban credem că este de datoria noastră să facem locul în care trăim unul mai curat, mai sănătos. Din acest motiv am ales să amenajăm spaţii verzi de joacă în acele zone de blocuri unde betonul este dominant, iar aerul curat o raritate", a declarat Corina Vasile, Director Comunicare şi Relaţii Publice, Raiffeisen Bank.

„Prin înfiinţarea de noi spaţii verzi încercăm să îmbunătăţim calitatea aerului din oraşul nostru şi, în acelaşi timp, să exploatăm spaţiile virane transformîndu-le în locuri de joacă şi recreere pentru cei mici şi pentru adulţi. Împreună cu partenerii nostri de la Asociatia MaiMultVerde am reusit să amenajăm acest loc de joacă modern şi sperăm ca eforturile noastre sa fie apreciate de cetăţeni. În acelaşi timp, încercăm să modernizăm echipamentele de joacă existente, astfel încât toate locurile de joacă din oraş să arate la fel de bine ca acesta”, a declarat Dan Ioniţă, directorul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploieşti.

În ultimii ani, în România, se poate observa o reducere dramatică a spaţiilor verzi din oraşe, fie ele de utilitate publică (parcuri, grădini, spaţii de joacă), fie zone de verdeaţă în apropierea  străzilor şi marilor bulevarde. Reducerea spaţiilor verzi are impact asupra calităţii aerului şi a vieţii locuitorilor. Conform standardelor europene, până în anul 2013, fiecărui locuitor al oraşelor din România trebuie să-i revină 26 metri pătraţi de spaţiu verde, norma de care depinde sănătatea oamenilor. Mai mult, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca în marile aglomeraţii urbane să existe cel puţin 50 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor. În acest moment, media spaţiului verde la nivel naţional este de doar 9 metri pătraţi pe cap de locuitor, iar in oraşe importante precum Arad, Călăraşi, Constanţa, Deva, Galaţi, Ploieşti sau Focşani nu se înregistrează mai mult de 5 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor.


< Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Banner