CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Elevate si Asociatia RoRec colecteaza bateriile uzate si returneaza naturii energie pozitiva

Elevate si Asociatia RoRec colecteaza bateriile uzate si returneaza naturii energie pozitiva

Email Imprimare PDF
Compania Elevate, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, a lansat un serviciu de colectare a bateriilor si acumulatorilor portabili in cladiri rezidentiale si de birouri din Bucuresti.
De la inceputul lunii iulie, locuitorii si angajatii din 35 de cladiri rezidentiale si de birouri din Bucuresti beneficiaza de un nou sistem de colectare selectiva, este vorba despre colectarea bateriilor si acumulatorilor portabili. Acest serviciu a fost pus la dispozitia bucurestenilor in urma parteneriatului incheiat intre agentia de indoor advertising Elevate si Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, cu sustinerea administratiilor din cladirile ce au implementat noul sistem de colectare selectiva.

Campania face parte dintr-un amplu proiect derulat la nivel national de Asociatia RoRec, actiune ce se desfasoara déjà in peste 350 de locatii din marele retail si in companii partenere. Prezenta in cladirile rezidentiale si de birouri deschide o noua zona de actiune pentru informarea si constientizarea cetatenilor in domeniul colectarii selective.

De ce este necesar sa colectam baterii? Pentru ca o baterie contine in medie 20g de metal, iar 50 de baterii contin 1 kg de metal ce poate fi reutilizat, dar in acest moment el se pierde in deseuri. In unele tari insa, peste 70% din bateriile uzate sunt colectate separat si reciclate. Mai grav este faptul ca o baterie uzata, ajunsa la cosul de gunoi, apoi la ghena din spatele blocului si in final la groapa de gunoi poate polua 1 metru patrat de pamant si 10 l de apa. Daca ne gandim ca o persoana detine in medie 10 baterii uzate, raportat la populatia Romaniei, efectul devine ingrijorator.

“Este foarte important sa ajungem cat mai aproape de oameni si sa le oferim acest serviciu de proximitate, acolo unde lor le este simplu sa il foloseasca. Prezenta noastra in cladirile rezidentiale si de birouri, precum si in retail, este menita a ii ajuta pe cetateni sa se debaraseze intr-o maniera responsabila si confortabila de aceste deseuri, dar si sa le dea si un imbold pentru a proteja mediul si resursele naturale”, a declarat Iuliana Niculescu, project manager Asociatia RoRec. “Caci prin crearea acestei infrastructuri, incepem sa raspundem intrebarilor de tipul <<ce facem cu ele?>> sau <<vrem sa le reciclam, dar unde le putem duce?>>, intrebari ce apar din ce in ce mai des”, a incheiat reprezentanta Asociatiei RoRec.

“Inca de la fondare Elevate a sustinut initiative non-profit, sectorul verde fiind una dintre zonele predilecte. Daca in majoritatea cazurilor implicarea noastra este pe linia promovarii campaniilor, iata ca in proiectul de reciclare in care suntem parteneri ai Asociatiei RoRec am avut bucuria sa facem mai mult decat atat. In acest proiect am pus la dispozitie nu doar spatiile publicitare prin care ne dorim sa cream un anumit tip de comportament social, ci si cladirile din portofoliul Elevate ca spatii de colectare propriu-zise. Speram ca aceasta colaborare sa se dezvolte pe termen lung in locatiile din Bucuresti, dar si in cele de la nivel national” considera Catalina Murariu, Marketing Manager Elevate.

Proiectul, derulat acum numai in Bucuresti, este prevazut a fi dezvoltat la nivel national in urmatoarele 12 luni.

Banner