CSR Romania

01 februarie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa I’Velo a atins un numar de 21.000 de vizitatori!

I’Velo a atins un numar de 21.000 de vizitatori!

Email Imprimare PDF


Recordul de inchirieri s-a inregistrat in weekendul 5-6 iunie, cand 738 de persoane au inchiriat bicicletele de la centrul Expo-Flora din Parcul Herastrau, doar in ziua de duminica.

Cel mai mare proiect de bike-sharing gratuit din Romania, I'Velo, se extinde in aceasta vara la nivel national. Pentru inceput, I'Velo vine in orasele Constanta, Iasi, Cluj si Targu Mures. In primele trei orase, I'Velo va fi prezent cu cate 150 de biciclete, in timp ce in Targu Mures vor fi disponibile 100 de biciclete. Numarul total de biciclete aferente proiectului va ajunge, astfel, la 1.100.

400 de biciclete gratuite

In prezent, cele trei centre I'Velo pun la dispozitia bucurestenilor 400 de biciclete, la centrele din Parcul Herastrau (Expo Flora si Roata Mare) si Parcul Tineretului (intrarea de la Liceul Sincai), urmand ca in curand sa fie suplimentate cu inca 150 prin deschiderea unui nou centru de inchiriere, in Parcul Izvor.

Bicicletele pot fi inchiriate zilnic, de la 11.00 la 19.00 in timpul saptamanii si de la 10.00 la 20.00 in weekend, doar pe baza unui buletin/carte de identitate, carnet de conducere sau pasaport. Bicicletele pot fi folosite pentru o perioada limitata de 2 ore.


Programul I'Velo, dar si primul program de bike-sharing al Asociatiei Green Revolution, La Pedale, sunt realizate cu sprijinul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, iar mobilierul stradal si sistemele de securizare pentru biciclete sunt puse la dispozitie de Rainbow Company Production.

Asociatia Green Revolution s-a infiintat in anul 2009, promovand ecologia urbana si punand in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Asociatia Green Revolution a realizat, alaturi de Primaria Capitalei, programul “Capitala Creste Verde” si a initiat doua proiecte de lege, Legea picnicului si Legea colectarii selective in institutiile publice. De asemenea, Asociatia Green Revolution a organizat mai multe seminarii si conferinte, putand fi amintite “Romania in drum spre Copenhaga” sau “Romania si schimbarile climatice”, realizate cu parteneriatul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Nu in ultimul rand, Asociatia Green Revolution a demarat primul proiect de bike-sharing gratuit din Romania, “La Pedale”.
Banner