03 decembrie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Prima Plantare din Tara lui Andrei: 25.000 de copaci plantati cu ajutorul a 500 de voluntari

plantarea_din_tara_lui_andreiPetrom a organizat sambata, 10 aprilie 2010, Prima Plantare din Tara lui Andrei. Peste 500 de voluntari au plantat, 25.000 de copaci pe 5 hectare de teren aflate pe soseaua de centura a Ploiestiului, in apropierea Rafinariei Petrobrazi. Astfel, “cetatenii din Tara lui Andrei” care s-au inscris voluntari pe platforma www.taraluiandrei.ro, impreuna cu voluntari MaiMultVerde, jurnalisti, reprezentanti ai autoritatilor locale din Ploiesti si personalitati publice au transformat copacii virtuali de pe platforma in copaci reali.

Actiunea de plantare, realizata in colaborare cu MaiMultVerde, a avut loc pe o parcela de pamant de 5 hectare aleasa in urma unui studiu de fezabilitate coordonat de Admnistratia Domeniului Public si Privat Prahova. Terenul, aflat in vecinatatea Organizatiei Umanitare Concordia a fost impadurit cu 12.500 de puieti de stejar rosu, 5.000 de paltini, 5.000 de frasini si 2.500 de malini. Conform unui inventar realizat in 2008 de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), orasul Ploiesti dispune de 7 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, media europeana recomandata fiind de 26 mp.

La doar 6 luni de la lansarea proiectului TaraluiAndrei.ro, 12.653 cetateni au plantat on-line 10.871 de copaci, in urma actiunilor derulate pe platforma. Conform promisiunii anuntate la lansare, Petrom a transformat copacii virtuali in copaci reali, pe care i-a plantat impreuna cu “cetatenii Tarii lui Andrei”. Pentru ca impactul in comunitate sa fie unul sustenabil, Petrom a suplimentat numarul de copaci si a pus la dispozitia voluntarilor 25.000 de puieti.

„Programul TaraluiAndrei.ro este un apel pe care l-am lansat tuturor romanilor de a-si uni ideile in actiuni concrete pentru a construi impreuna o lume mai frumoasa si mai responsabila. Iata ca, la doar 6 luni de la lansare, peste 10.000 de romani au raspuns acestui apel si au devenit “cetateni ai Tarii lui Andrei”. 2.000 dintre acestia s-au inscris ca voluntari la prima actiune de Plantare, ceea ce ne da noua speranta ca, incetul cu incetul, indiferenta este inlocuita cu dorinta de implicare.”  declara Mona Nicolici, CSR Communication Manager, Deputy Spokesperson Petrom.

In octombrie 2009, Petrom a lansat TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate sociala pentru toti cei care isi doresc sa se implice in rezolvarea problemelor din comunitatea lor si vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun.  TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc.

Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.