CSR Romania

28 septembrie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Clujul are suflet, un proiect dedicat clujenilor

Clujul are suflet, un proiect dedicat clujenilor

Email Imprimare PDF
Banca Transilvania crede în solidaritatea comunităţii clujene, propunând un model de implicare socială prin înfiinţarea fundaţiei Clujul Are Suflet şi, totodată, prin lansarea proiectului cu acelaşi nume. Misiunea programului este aceea de a oferi, împreună cu cetăţenii clujeni, o viaţă mai bună sutelor de copii defavorizaţi din Cluj, care au între 14 şi 18 ani, pentru care grijile şi lipsurile au luat locul aspiraţiilor şi al bucuriilor. Banca Transilvania şi alte companii clujene care vor înţelege că au un rol esenţial în rezolvarea unei probleme majore a societăţii vor oferi acestor tineri şansa ca ei să se dezvolte, să se cunoască mai bine, iar viitorul lor să nu mai fie un semn de întrebare. Clujul Are Suflet va readuce adolescenţilor zâmbetul şi starea de siguranţă, iar clujenii vor avea ocazia să demostreze că, împreună, pot oferi o viaţă mai bună celor care nu au avut un astfel de noroc.

Ionuţ Pătrăhău, Directorul General Adjunct al Băncii Transilvania şi iniţiatorul acestui proiect, declară: “Am reuşit să punem deja piatra de temelie a acestui proiect, banca asigurând 230.000 EUR pentru programe de educaţie, formare profesională, asistenţă socială şi pedagogică. Mai mult decât atât, dorim să construim pentru ei o locaţie care să fie căminul lor, aşa cum şi l-au dorit dintotdeauna. De fapt, vom încerca să fim familia lor”.

Fundaţia Clujul Are Suflet doreşte, de asemenea, să adune, în decurs de aproximativ o lună, cel puţin 100.000 de semnături, ca dovadă a adeziunii cetăţenilor din Cluj la această iniţiativă. Obiectivul este ca, în timp, acestea să fie transformate în contribuţii băneşti ale comunităţii de afaceri clujene, pentru soluţionarea unei probleme majore a tinerilor defavorizaţi. Clujul Are Suflet va susţine financiar activităţi educaţionale complexe în cadrul unui centru comunitar special, în care, săptămânal, peste 100 de tineri proveniţi din familii fără posibilităţi sau orfani, vor primi sprijin în ceea ce priveşte dezvoltarea personală.

In sprijinul îndeplinirii acestei iniţiative, Banca Transilvania a ales un partener clujean, Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie Cluj (FRCCF), una din cele mai cunoscute organizaţii neguvernamentale din România, care se ocupă de protecţia copilului.

“Reuşita acestui proiect depinde, în cea mai mare măsură, de sprijinul clujenilor. Suntem siguri că ei vor înţelege mesajul nostru de a ne uni forţele, pentru o cauză nobilă. Haideţi să demostrăm împreună că, într-adevăr, Clujul are suflet” adaugă Ionuţ Pătrăhău.

www.clujularesuflet.ro
Banner