CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Grupul Rompetrol susţine comunităţile izolate din Vrancea şi Buzău

Grupul Rompetrol susţine comunităţile izolate din Vrancea şi Buzău

Email Imprimare PDF
Grupul Rompetrol a donat carburant pentru intervenţiile de deszăpezire a patru comunităţi izolate din judeţele Vrancea şi Buzău. Valoarea sprijinului acordat autorităţilor locale pentru eliberarea drumurilor se ridică la 7,000 USD.

“Este datoria noastră morală să venim în sprijinul comunităţilor afectate de ninsorile abundente din această lună. Spiritul de solidaritate şi unitate ce caracterizează Grupul Rompetrol este din nou demonstrat în această campanie umanitară. Acest demers este parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet ce presupune oferirea de sprijin comunităţilor pentru soluţionarea problemelor de ordin social cu care se confruntă”,  declară Alexey Golovin, Director Comunicare şi Marketing al Grupului Rompetrol.

Satele beneficiare – Mărăcineni, Luciu, Vadu Paşii din Buzău şi Dumitreşti din judeţul Vrancea au fost grav afectate de căderile masive de zăpadă din luna februarie, mulţi locuitori rămânând fără resursele necesare traiului zilnic. În acest sens, angajaţii Rompetrol din Bucureşti, Năvodari şi Ploieşti au demarat în perioada 13 – 17 februarie o amplă campanie internă de strângere de alimente neperisabile, îmbracăminte, pături destinate locuitorilor din comunităţilor izolate ce nu au posibilitatea de aprovizionare. Acestea vor fi trimise, în data de 17 februarie, către centrele locale de colectare ale Ministerului Apărării Naţionale, care le vor transporta către localităţile izolate.

Grupul Rompetrol se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa "Energia vine din suflet", care cuprinde programul naţional "Împreună pentru fiecare" şi alte proiecte punctuale din domeniile protecţia mediului şi sănătate. În ultimii trei ani au fost implementate în toate judeţele ţării 55 de proiecte de intervenţie comunitară, cu o investiţie de peste 750,000 USD, pentru beneficiul direct al 200,000 de persoane. De asemenea, Grupul se implică în activităţi caritabile sau de sponsorizări, având colaborari pentru susţinerea SMURD, a Asociaţiei Ovidiu Rom, Galei Societăţii Civile, sau ca partener al prestigiosului Festival Internaţional George Enescu.
Banner