CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Citi Foundation, Citibank România şi United Way sprijină incluzinea financiară şi educaţia tinerelor mame

Citi Foundation, Citibank România şi United Way sprijină incluzinea financiară şi educaţia tinerelor mame

Email Imprimare PDF
Începând cu luna noiembrie 2011, Citi şi United Way încurajează tinerele mame cu venituri mici să îşi continue studiile şi să devină independente.

Prin intermediul proiectului social “Adolescent sau parinte?”, 160 de tineri defavorizaţi, cu precădere mame singure cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani din Bucureşti şi Cluj Napoca, beneficiază de sesiuni de consiliere, suport financiar, educaţie pentru sănătate şi planificare familială, îndrumare pentru studii şi calificare profesională în vederea angajării.

Toţi beneficiarii acestui proiect provin din familii şi medii foarte sărace, având venituri mici şi inconstante, cel mai adesea provenite din alocaţii ale copiilor, din pensii de boală ale părinţilor, salarii minime pe economie sau ajutoare sociale. Aceste persoane sunt marginalizate social, cu un nivel de educaţie scăzut, limitat de problemele financiare.

„E foarte greu să răzbeşti de una singură când eşti mamă şi nu ai pe nimeni apropiat să te ajute; pe lângă adăpostul şi îngrijirea pe care le-am primit la Centru şi eu şi copilul meu, sunt bucuroasă că voi învăţa mai multe despre bani şi ce să fac cu ei. Mi-e greu să mă descurc cu banii, mai ales că vine Crăciunul şi vreau să iau şi un cadou copilului’ a spus Adina, tânără mamă singură, beneficiară United Way.

Voluntarii Citibank sunt direct implicaţi în proiect, venind în întâmpinarea acestor neajunsuri prin sesiuni de mentorat. Astfel, beneficiarii se întâlnesc frecvent cu mentorii lor, împărtăşesc experienţe de viaţă, planifică activităţi şi petrec timp împreună, în încercarea de a-şi îmbunătăţi incluziunea socială şi nivelul de trai.

„Prin intermediul acestui parteneriat puternic cu United Way România, ne propunem să venim în întâmpinarea problemelor sociale şi financiare severe cu care se confruntă tinerele mame în viaţa de zi cu zi. Depunem toate eforturile pentru a le ajuta să-şi planifice cu succes bugetul personal pe termen scurt şi lung, să-şi îndeplinească obiectivele şi să devină independente financiar. Toate aceste elemente sunt critice pentru a putea dobândi o siguranţă economică pe parcursul întregii vieţi”, a spus Tibor Pandi, Director General Citibank România.


„Pentru United Way România, parteneriatul cu Citibank a fost unul fundamental încă de la început, din 2006. Sprijinul constant din partea companiei şi a angajaţilor săi care contribuie anual cu donaţii de peste 20.000 euro ne permite să ajutăm persoane care se află în situaţii critice şi care se confruntă cu probleme de integrare socială.

Suntem mândri de acest parteneriat cu Citi datorită devotamentului lor faţă de cauza United Way, care ia forma contribuţiilor financiare şi a voluntariatului, demonstrând o înţelegere profundă a nevoilor comunităţii. Avem încredere că vom continua să lucrăm împreună la proiecte  pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al celor care au cea mai mare nevoie”, a explicat Cristina Damian, Director Executiv United Way România.
Banner