09 martie 2024

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Habitat for Humanity România pe podium la Gala Voluntarilor cu “Big Build 2011”

Habitat for Humanity România pe podium la Gala Voluntarilor cu “Big Build 2011”

Habitat for Humanity România a câştigat premiul pentru ”Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social”, în cadrul Galei Voluntarilor, eveniment ce a avut loc luni, 12 decembrie. Proiectul câştigător, Big Build, a presupus un voluntariat intensiv, implicând în medie 241 de voluntari pe zi, timp de cinci zile şi care împreună au realizat 12,865 de ore de voluntariat.

“Ne bucurăm enorm de această reuşită, pentru că este încă o dovadă că voluntarii pot face minuni. Au venit, au cucerit şantierul cu energia şi dedicarea lor şi ne-au vrăjit pur şi simplu. Faptul că atâtea suflete au respirat Big Build timp de o săptămână, a făcut ca acest proiect să devină mult mai mult decât ne-am fi imaginat. Este înainte de toate proiectul lor şi îi felicităm pe toţi cei care l-au făcut posibil.”, a declarat Carmen Ghia, coordonator de comunicare la Habitat for Humanity România.

Evenimentul, aflat la a treia ediţie, a început pe 3 Octombrie 2011, odată cu Ziua Mondială a Locuirii (World Habitat Day) şi a avut ca scop îmbunătăţirea radicală a situaţiei de viaţă a celor mai sărace familii din comuna Bălţeşti, atât romi, cât şi români şi  sporirea implicării comunităţii locale.

Rezultatele proiectului au fost următoarele:

•    Construcţia a 10 locuinţe noi pentru 10 familii beneficiare din Bălţeşti(în total 32 de beneficiari, din care 12 copii )
•    Atingerea şi depăşirea ţintei de 200 voluntari pe zi(o medie de 241 de voluntari pe zi), fapt ce a permis construcţia celor 10 case într-un ritm accelelerat(5 zile).
•    Încurajarea voluntariatului internaţional în România prin aducerea şi coordonarea timp de o săptămână a unui grup de 60 de voluntari din Irlanda de Nord şi Statele Unite ale Americii.
•    Responsabilizarea beneficiarilor Big Build prin implicarea lor la construcţia propriilor case, prin efectuarea de către fiecare familie beneficiară a cel puţin 600 de ore de voluntariat;
•    Extinderea sprijinului acordat cauzei Habitat prin participarea la proiect a unor personalităţi, vedete precum Alexandru Arşinel, Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Laura Cosoi, Dani Oţil, Bianca Brad şi Călin Goia şi prin atragerea unui număr mare de voluntari din companii (500 de voluntari individuali).
•    Au fost implicate 14 companii, care au dăruit mai mult de 150.000 euro în bani, materiale de construcţie, servicii şi ore de voluntariat, pentru adresarea problemei comunităţilor marginalizate.