CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Rompetrol sprijină cu 14.000 de dolari reabilitarea Grădinii Botanice din Tulcea

Rompetrol sprijină cu 14.000 de dolari reabilitarea Grădinii Botanice din Tulcea

Email Imprimare PDF
rompetrol_gradinabotanicaGrupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială corporativă – Împreună pentru fiecare, a susţinut reabilitarea şi dotarea cu panouri solare a Grădinii Botanice din Tulcea. Valoare sprijinului oferit este de 14.000 USD.

„Implementarea acestui proiect deosebit din Tulcea ne reaminteşte că misiunea noastră ca oameni este să protejăm biodiversitatea, sub toate formele ei, şi sa contribuim la dezvoltarea durabilă a mediului în care ne desfăşurăm activităţile. Elevii voluntari au fost un exemplu de mobilizare civică şi, totodată, promotorii unor acţiuni responsabile ale căror scop a fost reabilitarea acestui monument al naturii şi redarea lui comunităţii” declară Alexey Golovin, Director Comunicare şi Marketing al Grupului Rompetrol.

Proiectul de mediu implementat în perioada 15 August – 01 Decembrie 2011 a presupus lucrări ample de modernizare a serelor - reabilitarea structurii metalice şi vopsirea pereţilor, montarea foilor de policarbonat, înlocuirea solului în jardiniere şi repopularea cu plante. Simultan, a fost instalat un sistem de încălzire pe bază de panouri solare ce va permite un control eficient al temperaturii, la costuri reduse. Acestea produc o cantitate de energie suficientă pentru încălzirea unei suprafeţe de 180 m2.

Lucrările au fost realizate cu ajutorul a 2 ingineri voluntari şi 10 muncitori ai Grădinii Botanice. De asemenea, 50 de elevi ai Liceului Pedagogic s-au implicat în derularea unor activităţi de informare în comunitate pe teme de protecţia mediului, folosirea de energii alternative, biodiversitate şi dezvoltare durabilă.  

“Recondiţionarea serei asigură condiţiile necesare conservării unor specii rare sau valoroase de plante, iar folosirea energiilor alternative reduce mult costurile în perioada de iarnă şi protejeaza mediul. După aceste lucrări de modernizare, sera va atrage un număr mai mare de elevi şi de vizitatori la Grădina Botanică, chiar şi în perioada rece a anului, pentru realizarea unor activităţi practice, dar şi pentru petrecerea timpului liber într-un cadru natural. În viitor, în acest laborator verde vom desfăşura şi mai multe seminarii pentru educare comunităţii tulcene în problemele de mediu”, declară Violeta Jenaru, coordonatorul proiectului şi profesor de biologie în cadrul Liceului Henri Coandă.


Anual, Grădina Botanică din Tulcea este vizitată de peste 7000 de persoane, în special elevi de la şcolile din oraş.


Despre “Împreună pentru fiecare”:
Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunităţile locale din toate judeţele ţării pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.
Banner