CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Grupul Rompetrol a amenajat primul teren de sport pentru elevii din oraşul Năvodari

Grupul Rompetrol a amenajat primul teren de sport pentru elevii din oraşul Năvodari

Email Imprimare PDF
rompetrol_navodariGrupul Rompetrol, prin programul naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare”, a reuşit să atragă 70 de voluntari din companie dar şi din comunitate pentru transformarea unui teren viran într-o bază sportivă dedicată elevilor din oraşul Năvodari. Grupul a sprijinit şi financiar realizarea acestui proiect de mediu cu 10.000 de euro.

“Am venit în întâmpinarea propunerii comunităţii locale de a crea primul teren de sport pentru elevii din Năvodari şi împreună am reuşit să transformăm un teren viran într-un spaţiu pentru practicarea sportului. Prin implicarea acestora, considerăm că investiţia în mediu va fi continuată şi susţinută atât de autorităţile locale, dar mai ales de comunitate şi de tinerii care sunt principalii beneficiari ai acestui proiect”, declară Alexey Golovin, Director Marketing şi Comunicare al Grupului Rompetrol.

Începută în 15 august, ecologizarea terenului viran de 2.610 de metri pătraţi a fost un prilej pentru educarea şi atragerea comunităţii în promovarea protecţiei mediului, prin seminarii şi expoziţii de pictură pe teme ecologice în şcolile din oraş.

În ultima zi a proiectului -16 Noiembrie 2011, Rompetrol a organizat un workshop pe teme de protecţia mediului, la care au participat 60 de elevi de la Şcoala „Grigore Moisil” şi Liceul “Lazăr Edeleanu”. Elevii câştigători au adus comunităţii din Năvodari un premiu de 5.000 de euro oferit de Rompetrol pentru realizarea unui patinoar în oraş în 2012.

"Prin amenajarea singurei baze sportive pentru elevi, am creat noi oportunităţi pentru copiii şi tinerii din Năvodari, un cadru de recreere, socializare şi competiţii sportive”, a declarat Daniela Marin, coordonator proiect din partea Direcţiei de Asistenţă Socială Năvodari.

De noul teren de sport, cu tribune, coşuri ecologice şi un spaţiu verde, vor beneficia cei aproximativ 4.000 de copii de la unităţile de învăţământ din oraşul Năvodari, patru şcoli generale şi un liceu.

În 2010, comunitatea din Năvodari a fost sprijinită cu 50.000 de lei de la Rompetrol pentru reabilitarea şi dotarea cabinetul stomatologic şcolar din incinta Liceului „Lazăr Edeleanu”.


Despre “Împreună pentru fiecare”:
Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunităţile locale din toate judeţele ţării pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.
Banner