09 martie 2024

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Creştere de 33% a numărului proiectelor depuse în cadrul Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor

Ediţia 2011 a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor atrage un interes semnificativ din partea ONG-urilor din domeniul sănătăţii.

Fundaţia pentru Comunitate, organizatorul programului, a înregistrat 99 de solicitări din 25 de judeţe ale ţării şi capitală, reprezentând o creştere de 33 % faţă de ediţia precedentă. Cele mai multe proiecte au fost trimise din Bucureşti, respectiv judeţele Cluj, Harghita, Constanţa, Braşov, Mureş, Bacău şi Iaşi.

Prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor pot obţine sprijin financiar organizaţiile non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care suferă de boli cronice, sunt afectaţi de dizabilităţi, sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. La ediţia din 2009 a acestui program, 16 astfel de organizaţii au beneficiat de sprijin în valoare totală de 255 000 RON. La ediţia din 2010 bugetul de 300 000 de RON a fost acordat unui număr de 20 de organizaţii. În 2011 programul are un buget de 300 000 RON.

„Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor a ajuns să fie marcat în calendarul tuturor ONG-urilor din domeniul sănătăţii, şi sper că beneficiile acestuia se văd şi în starea de sănătate a copiilor” - a declarat Árpád Gazda, preşedintele Fundaţiei pentru Comunitate.

Proiectele depuse vor fi evaluate de un juriu de specialitate compus din: Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara (preşedinte); Mugur Ciumăgeanu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară; Roxana Morun, realizator, TVR Timişoara; Katie Rizvi, fondator al asociaţiei Little People România şi al comunităţii de adolescenţi supravieţuitori de cancer ”Temerarii”; Gyöngyi Tar, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Harghita. Lista câştigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate. Rezultatele programului vor fi publicate până la data de 30 noiembrie pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.