CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Lindab România şi Porsche România continuă investiţiile sociale alături de Habitat for Humanity România

Lindab România şi Porsche România continuă investiţiile sociale alături de Habitat for Humanity România

Email Imprimare PDF

Lindab România şi Porsche România au continuat parteneriatul cu Habitat for Humanity România din postura de investitori sociali, implicându-se activ în comunitatea din Bălţeşti, judeţul Prahova, prin proiectul Big Build 2011, cel mai ambiţios proiect Habitat for Humanity România din acest an, prin care au fost ajutate 10 familii aflate în dificultate, să beneficieze de o nouă locuinţă.

Lindab România a susţinut Big Build 2011 oferind acoperişurile pentru cele 10 case, ce au reprezentat obiectivul de construcţie socială în decursul a doar 5 zile, în perioada 3-7 octombrie. Susţinerea a venit nu doar sub formă materială, ci şi pe partea de expertiză, întrucât 33 de montatori specializaţi Lindab au participat la montarea acoperişurilor şi au îndrumat şi instruit alţi voluntari.  Lindab continuă astfel parteneriatul cu Habitat, început cu un an în urmă prin implicarea în construcţia a 8 case pentru sinistraţii de la Dorohoi, în urma inundaţiilor din iulie 2010.

“Când ne-am angajat să ne implicăm în Big Build, priveam acest proiect ca pe o acţiune de responsabilitate socială şi ne bucuram de această ocazie de a oferi ajutor comunităţii din care Lindab face parte. Văzut de pe şantier, proiectul avea aspectul unei întâlniri între prieteni, între oameni foarte sufletişti, de admirat. Acum, având o perspectivă mai amplă, îmi dau seama de complexitatea acestui proiect pus în mişcare de Habitat for Humanity România, care a devenit, pe măsură ce se întâmpla, mai mult decât o acţiune punctuală, a devenit un proiect exemplar şi un drum deschis către viitor. Aşa că le mulţumim celor de la Habitat pentru tot ce au făcut şi putem spune că ne vom aduce întotdeauna aminte cu mare plăcere de primele zile ale lui octombrie 2011”, a declarat Camelia Dinică, Manager PR&Comunicare Lindab România.

Porsche România a sprijinit proiectul Big Build 2011 oferind suport financiar pentru construcţia caselor. Totodată Porsche a susţinut voluntariatul în cadrul proiectului, sponsorizând 5 voluntari, care au luat parte zilnic la activităţile de construcţie şi au contribuit la ridicarea caselor pentru familiile aflate în nevoie.

“Proiectul Big Build 2011 este o reconfirmare a parteneriatului început încă din anii trecuţi între Porsche România şi Habitat for Humanity. Ne bucură faptul că am putut contribui la un proiect de o asemenea anvergură, care dovedeşte că nici o ambiţie, oricât înaltă, nu este de neatins. Considerăm că gestul nostru este unul firesc, menit să îi ajute pe cei care au mai mare nevoie de asta şi îi felicităm pe organizatori şi pe voluntarii care ne-au reprezentat cu succes.” Anca Ghenescu, PR Porsche România SRL.

Big Build 2011 a fost evenimentul anului pentru Habitat pentru Umanitate România. Anul acesta proiectul a fost găzduit în comuna Bălţeşti, judeţul Prahova, în perioada 3 - 7 octombrie 2011. În 5 zile voluntari străini alături de cei români, împreună cu familiile beneficiare au reuşit să construiască din temelii locuinţe decente şi sigure, realizând aproximativ 8.000 de ore de voluntariat.


Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost şi adăpostirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunităţi, în 100 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat până în acest moment peste 2.000 de familii din judeţele Bacău, Prahova, Neamţ, Botoşani, Rădăuţi, Bihor, Dolj, Constanţa şi Cluj să locuiască decent şi cu demnitate.

Banner