CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Profesionistii inovarii sociale s-au intalnit la Connection

Profesionistii inovarii sociale s-au intalnit la Connection

Email Imprimare PDF

Duminica, 16 octombrie s-a incheiat la Bran prima conferinta din Romania dedicata Inovarii Sociale in Europa Centrala si de Est - Connection.

“Connection a reusit sa proiecteze si sa inoculeze imaginea unui nou mod de a face antreprenoriat si de a genera schimbare prin multa pasiune si inovare.” (Laura Martin, Learning & Development Partner - Enovate)

40 de participanti, 11 invitati si 9 facilitatori au lucrat impreuna pentru patru zile dezbatand modele de inovare sociala, modalitati de a construi afaceri sociale de success si construind impreuna pe proiectele in derulare ale organizatiilor participante. La finalul conferintei, peste 14 proiecte concrete au fost consolidate de catre cei implicati creand premisele pentru noi initiative colaborative de succes.

“Cel mai important a fost sa impartasesc cu ceilalti cel mai mare vis al incubatorului si sa gasim drumul de la utopie la realitate.“ (Stefania Popa, Initiator Incubator 107)

Organizata cu participarea a numerosi profesionisti de renume din domeniul inovarii sociale din Europa, intr-o maniera de facilitare inedita si cu un continut creat prin aportul fiecarui participant, Connection a fost o premiera in randul evenimentelor din domeniu din Romania. De asemenea, o premiera a constituit-o si mixul de participanti din zonele ONG, corporate si antreprenoriat care au lucrat la proiecte comune cu potential de a fi dezvoltate in parteneriat. Au fost activ implicati in process 23 de reprezentanti a diverse ONGuri, 9 antreprenori si 8 reprezentanti ai unor companii preocupate de inovare sociala.

“Pe parcursul celor 4 zile am conturat mai bine proiectele mele, le-am impartasit si le-am analizat impreuna cu ceilalti participanti. […] Voi explora noi idei pentru firma mea, izvorate din interactiunea cu ceilalti participanti si, cu ajutorul catorva dintre ei, voi creste impactul social al firmei mele.” (Sorin Kertesz, Co-Owner – Biciclop)

La finalul conferintei, BCR, unul dintre partenerii evenimentului a declarat prin intermediul Georgianei Mincu – Community Affair Specialist: “Noi sprijinim dezvoltarea intreprinderile sociale, iar Ropot promoveaza antreprenoriatul social in Romania. Ne bucuram ca am gasit un partener de incredere pe acest domeniu. Ideile lor sunt in directia inovarii – caracteristica esentiala a antreprenoriatului social care trebuie sa produca cu adevarat schimbari sociale sistemice. Connection 2011 exact despre asta a fost: inovare si conectare pentru dezvoltare sociala sistemica. Sunt convinsa ca multe proiecte frumoase vor fi implementate dupa aceasta conferinta”.


Connection 2011 este o conferinta initiata si organizata de roPot cu sprijinul BCR, in parteneriat cu emersense si The Hub si beneficiind de suportul partenerilor media: Revista Biz, Cariere, Decat o Revista, Wall-Street.ro, 9am.ro, Startups.ro, StiriONG.ro, RomaniaPozitiva.ro, LumeBuna.ro, hipo.ro, CSR-Romania.ro, formare.info, bestresource.ro, imparte.ro, bestjobs.ro.

Banner