CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa WWF România si Garanti Bank lansează expoziţia de fotografie Romania sălbatică

WWF România si Garanti Bank lansează expoziţia de fotografie Romania sălbatică

Email Imprimare PDF

WWF România şi Garanti Bank lansează astăzi, în parcul Herăstrău din Bucureşti, "România sălbatică", o expoziţie de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice şi spectaculoase locuri din cele 13 parcuri naţionale ale României şi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Iniţiat de către fotograful Dan Dinu, proiectul reuneşte 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a străbătut în ultimul an. Din Buila-Vânturariţa în munţii Rodnei, din Retezat în Ceahlău sau din Defileul Jiului în Delta Dunării, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor şi a o dezvălui apoi publicului.

Expoziţia din Bucureşti, deschisă până la 30 octombrie, este prima din cadrul unui turneu care va continua în cele mai mari oraşe din ţară, până la sfârşitul acestui an şi în prima jumătate a anului viitor.

Odată cu expoziţia, a fost lansat şi site-ul www.romaniasalbatica.ro, unde pot fi accesate galeria de imagini, jurnalul expediţiei precum şi detalii despre traseul expoziţiei în ţară. De asemenea, pe pagina de facebook a Garanti Bank, www.facebook.com/GarantiBankRomania, iubitorii de fotografie pot admira toate imaginile prin intermediul unei aplicaţii, le pot vota pe cele favorite şi pot câştiga un week-end la Poiana Braşov, precum şi participarea la un workshop de fotografie susţinut de Dan Dinu.

"Având în vedere că pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în special din cea pentru natură, a fost pasul firesc să mă implic în acest proiect şi să fac aceste expediţii incredibile. Este o provocare, dar în acelaşi timp şi o responsabilitate uriaşă, deoarece potenţialul proiectului este unul fabulos, iar zonele sălbatice ale României au nevoie de această promovare, să fie cunoscute şi protejate. Mă bucur că am beneficiat de sprijinul WWF şi Garanti Bank, care au înţeles importanţa acestui demers", a declarat Dan Dinu.

"Problemele şi agitaţia zilnică ne acaparează atât de mult, încât deseori uităm să ne bucurăm de ceea există în jurul nostru. Prin această expoziţie ne propunem sa le oferim tuturor vizitatorilor  50 de motive de a zâmbi, de a admira şi de a fi mândri de România. Expoziţia România Sălbatică ne aduce aminte că avem ţara cea mai bogată în biodiversitate din Uniunea Europeană şi ne îndeamnă să protejăm valorile naturale. Parcurile naţionale au un viitor sigur, atâta vreme cât există oameni care nu uită de importanţa lor, care le protejează şi se bucură de ele. Pentru WWF, expoziţia aduce cel puţin 50 de motive în plus pentru care ne implicăm in protecţia mediului în România.", a precizat şi Magor Csibi, Director de Program WWF România.

"Garanti Bank susţine activ programele de protejare a mediului înconjurător, iar cu WWF am demarat un parteneriat încă de acum 18 ani, în Turcia. Parteneriatul cu WWF România a debutat anul trecut cu un proiect care ne este foarte drag – primul card de afinitate eco din România, WWF Bonus Card. Acum suntem bucuroşi să fim implicaţi în proiectul "România sălbatică", care este un pas important în demersul nostru de a promova frumuseţile ascunse ale României şi modalităţile de protejare a acestora", a adăugat, la rândul său, Murat Atay, Director General Garanti Bank.

Expoziţia face parte din proiectul mai amplu România Sălbatică, o expediţie iniţiată de fotograful Dan Dinu în anul 2010, ale cărei destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România.

Anul viitor, cea de-a doua etapă a expediţiei va completa colecţia cu imagini din cele 12 parcuri naturale şi cele două geoparcuri. Rezultatul final va fi prima colecţie publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România.


Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Garanti Bank

Garanti Bank este o bancă universală cu o gamă completă de produse şi servicii pentru toate segmentele de clienţi. Prezentă de peste 12 ani pe piaţa bancară din România, Garanti Bank susţine activ programele de protejare a mediului înconjurător şi derulează activităţi sustenabile, menite a îmbunătăţi calitatea vieţii.

Acordând o atenţie sporită conservării naturii, Garanti Bank a devenit în 2010 partener al WWF în România. Împreună, cele două organizaţii luptă pentru protejarea pădurilor din România, habitatul natural al unor specii ameninţate cu dispariţia, precum ursul brun, râsul şi lupul.

În parteneriat cu WWF România, Garanti Bank a lansat primul card de afinitate eco din România – WWF Bonus Card. Prin intermediul acestuia, banca direcţionează 0,5% din valoarea cumpǎrǎturilor efectuate cu WWF Bonus Card către sprijinirea proiectelor WWF.

Banner