CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa "Colţul Verde din şcoala mea” – cel mai mare program naţional de colectare selectivă a deşeurilor, destinat instituţiilor de învăţământ preuniversitar

"Colţul Verde din şcoala mea” – cel mai mare program naţional de colectare selectivă a deşeurilor, destinat instituţiilor de învăţământ preuniversitar

Email Imprimare PDF

Anul şcolar 2011-2012 demarează cu o premieră în România, în ceea ce priveşte educaţia ecologică şi grija pentru mediu. Asociaţia RECOLAMP şi Asociatia ECOTECA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, au lansat marţi, 27 septembrie 2011, cel mai mare program naţional şcolar de colectare selectivă a deşeurilor din România, denumit „Colţul Verde din şcoala mea”. Concursul durează pe toată perioada anului şcolar 2011-2012 şi este structurat în mai multe etape.

Evenimentul de lansare a avut loc marţi, la Şcoala Generală nr. 70 din Bucureşti, în prezenţa Miniştrilor Educaţiei şi Mediului, Domnii Daniel FUNERIU şi László BORBÉLY. Organizatorii au menţionat că înscrierea în competiţie este deschisă tuturor şcolilor şi liceelor din România, iar pentru a participa doritorii trebuie să acceseze www.coltverde.ro şi să umărească instrucţiunile de înscriere.

„Scopul Programului naţional „Colţul Verde din şcoala mea” este de a promova grija fata de mediu prin intermediul activitatilor educationale, precum şi îmbunătăţirea colectării selective a deşeurilor din unităţile de învăţământ preuniversitar”, a precizat Raul POP, directorul  general RECOLAMP. Acesta a adăugat că proiectul se înscrie în eforturile de implementare a Legii 132/2010, privind obligativitatea instituţiilor publice de a colecta selectiv  deşeurile.

Conform calendarului programului, Prima Etapă (27 septembrie – 04 noiembrie 2011) constă în amenajarea, de către elevi, a unui Colţ Verde în şcoala participantă. Colţul Verde nu este nimic altceva, ca şi funcţionalitate de bază, decât un ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile. Odată îndeplinite criteriile de bază, creativitatea şi imaginaţia elevilor trebuie să iasă la suprafaţă şi să transforme Colţul Verde într-o manifestare artistică cu temă ecologică. De la desene, picturi, plante, fotografii şi afişe, până la figurine, colaje sau sculpturi, „Colţul Verde din şcoala mea” trebuie să exprime viziunea elevilor asupra importanţei protecţiei mediului şi a colectării selective a deşeurilor.

Etapa a doua reprezintă concursul de colectare selectivă a deşeurilor (10.11.2011 – 15.06.2012). În cea de-a doua Etapă vor fi premiate, periodic, instituţiile de învăţământ care colectează cele mai mari cantităţi de deşeuri, exprimate pe cap de elev. Mai multe detalii, regulamentul oficial, calendarul complet şi alte instrucţiuni de participare pot fi găsite pe site-ul www.coltverde.ro/cvsm.

Premiile cu care vor fi răsplătiţi câştigătorii concursului vor consta în produse şi dotări necesare instituţiilor de învăţământ

Banner