09 martie 2024

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Renault partener oficial la cea de a doua ediţie a Festivalul „Les films de Cannes à Bucarest”

Cu o istorie de peste 110 ani ce leagă numele Renault de lumea cinematografică, compania anunţă susţinerea Festivalul „Les films de Cannes à Bucarest”, ce va fi organizat pentru a doua oară la Bucureşti în perioada 14 – 20 octombrie 2011.

Timp de 7 zile, la Cinema STUDIO şi Noul Cinematograf al Regizorului Român vor avea loc proiecţii ale celor mai importante realizări cinematografice mondiale şi naţionale: peste 15 filme prezentate şi premiate la Festivalul de film de la Cannes 2011, filme româneşti selectate sau premiate în cadrul Festivalul de la Cannes în ultimii 10 ani, precum şi filme de scurt metraj româneşti premiate la Festivalul de la Cannes.

LATITUDE, MASINA OFICIALĂ A FESTIVALULUI „LES FILMS DE CANNES A BUCAREST”

Renault Latitude, maşina oficială a Festivalului de film de la Cannes 2011, se alătură proiectului local de cultură cinematografică în calitate de maşină oficială a Festivalului „Les films de Cannes à Bucarest”.

Latitude este o berlină premium, ce impresionează prin prestaţiile excepţionale de confort. Printre acestea se pot mentiona: scaunul şofer cu masaj personalizabil şi sistemul de management al calităţii aerului din care face parte ionizatorul şi difuzorul de parfum, dimensiunile exterioare şi interioare “best in class”.

RENAULT & INDUSTRIA CINEMATOGRAFICA

La nivel mondial Renault este susţinător al mai multor festivaluri şi instituţii: Festivalul de la Cannes, (Academia de Arte şi Tehnici Cinematografice, Premiile César, Nopţile de aur ale Filmului de Scurt Metraj), Festivalul de la Deauville, Festivalul de la Alpe d'Huez, Festivalul de la Marrakech, Festivalul de la San Sebastian, Festivalul de la Valladolid) Astfel, în cei peste 110 de ani, mii de automobile Renault au însoţit starurile de cinema pe platourile de filmare şi pe covorul roşu, în lumea întreagă.

DESPRE RENAULT

Prezent pe toate continentele, cu peste 30 de situri industriale şi 18.000 de situri comerciale în 118 ţări, Renault dezvoltă, produce şi comercializează o gamă largă de vehicule inovante, sigure, în spiritul respectului pentru mediul înconjurător. Cu gama sa de modele cu zero emisii şi noua generaţie de motoare termice, Renault ţinteşte să devină lider în producţia de automobile cu emisii reduse de CO2. Inovaţia pentru toţi, cel mai ridicat nivel de calitate pentru produsele şi serviciile oferite, precum şi design-ul seducător, dinamic al noilor modele caracterizează viziunea de marcă Renault. La nivel mondial, Renault se mândreşte cu peste 121 000 de angajaţi, o cifră de afaceri de 38 971 milioane de euro şi vânzări de peste 2,6 milioane de vehicule, în anul 2010.

DESPRE FESTIVALUL „LES FILMS DE CANNES”

Festivalul de film de la Cannes, recunoscut pentru selecţia celor mai importante premiere mondiale din fiecare an, susţine Bucureştiul încă de anul trecut in organizarea evenimentului „Les films de Cannes à Bucarest” prin reprezentantul Thierry Fremaux, Delegatul General al festivalului.

Les Film de Cannes a Bucarest prezintă timp de o săptămână proiecţii de filme “foarte proaspete” care vin direct de la Cannes.

Evenimentul cultural se distinge ca un omagiu adus cinematografiei române contemporane şi este realizat la initiativa Vidoo Film şi susţinut de către Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ambasada Franţei la Bucureşti şi Institutul Francez.