CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa O noua acţiune de colectare DEEE a Asociaţiei RoRec in Sectorul 6

O noua acţiune de colectare DEEE a Asociaţiei RoRec in Sectorul 6

Email Imprimare PDF

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec şi Primăria Sectorului 6, alături de partenerul Hotpoint, anunţă rezultatele celei de-a doua acţiuni de colectare de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din cadrul proiectului demarat la începutul lunii octombrie. Campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” in Sectorul 6 continuă cu noi acţiuni şi tombole cu premii pentru participanţi.


Peste 200 de deponenţi au participat la acţiunea de colectare de la finele săptămânii trecute. Acestea au depus, la cele trei puncte de colectare fixe şi mobile din zonele Militari, Cotroceni şi Politehnică, aproximativ 7 tone DEEE.

 

Toţi cetăţenii care au depus deşeuri la punctele de colectare fixe sau la echipajele mobile au participat la o tombolă cu premii constand în biciclete şi cadouri promoţionale Hotpoint.

La cea mai recentă tragere la sorţi, care a avut loc la Primăria Sectorului 6,  au câştigat premii promoţionale Hotpoint: Voicu Valeriu, Pisica Cristina, Dumitrascu Elena Florentina, Balan Rodica, Zanfir Costel, Danescu Cristea, Boghian Elena, Simut Gheorghe, Vezeteu Mihaela şi Oancea Vasile. Cele patru biciclete oferite de Hotpoint au fost câştigate de către Iordache Marin, Stanciu Ioana Luminita, Mierla Marian şi Ochetan Gherghina.

Toţi deponenţii au fost înscrişi la tombola finală, cu premii constând în aparate electrocasnice Ariston oferite de Hotpoint.

Cei care depun DEEE săptămâna aceasta vor fi înscrişi atât la tombola finală, cât şi la tombola de sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19, la Primăria Sectorului 6, unde vor putea câştiga biciclete şi cadouri promoţionale Hotpoint.

Timp de 4 săptămâni, începînd cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetăţenii din Sectorul 6 vor fi asistaţi la debarasarea de DEEE din locuinţele lor de către echipe de colectare, în cursul unor acţiuni desfăşurate în trei zone.

Săptămâna aceasta, cetăţenii Sectorului 6 pot depune DEEE la punctele fixe de colectare din Zona 3, Crângaşi, Giuleşti, Grozăveşti:

1.    Calea Giuleşti – Podul Grant
2.    Parc Crângaşi – intrarea dinspre metrou
3.    Piaţa Giuleşti

În fiecare zi de sâmbătă, în zona activă pentru colectare, vor funcţiona puncte fixe de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comandă, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase. În acest scop, din data de 24 septembrie, va funcţiona un call-center permanent pe întreaga durată a proiectului. La numerele de telefon alocate, Romtelecom - 021.311.70.99, Vodafone - 072.081.16.40, Orange - 074.735.63.12, Cosmote - 076.854.75.75, cetăţenii pot obţine detalii despre actiune şi pot programa preluarea gratuită de la domiciliu a deşeurilor grele sau voluminoase. Apelurile deponenţilor vor fi preluate până sâmbătă, 22 octombrie, între orele 10.00-17.00.

Prin colectarea selectivă, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente să ajungă în aer, sol sau apă şi să polueze mediul. Totodată, prin reciclarea corectă, se pot obţine materii prime secundare, protejând astfel resursele naturale. Parteneriatul dintre Asociatia RoRec şi Primăria Sectorului 6 este cu atât mai important cu cât ţinta de colectare impusă de Uniunea Europeană statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor în fiecare an, iar România are o rată de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor în ultimii ani.

 


 

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.

Banner