CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa NESsT lansează competiţia întreprinderilor sociale 2011-2012

NESsT lansează competiţia întreprinderilor sociale 2011-2012

Email Imprimare PDF

NESsT lansează astăzi competiţia întreprinderilor sociale 2011-2012, invitând organizaţiile neguvernamentale (ONG-uri) din România să participe la un proces de planificare a întreprinderii sociale şi să concureze pentru şansa de a primi finanţare nerambursabilă de aproximativ 10.000 de dolari.

Competiţia întreprinderilor sociale este o iniţiativă permanentă a NESsT prin care se urmăreşte dezvoltarea întreprinderilor sociale din Europa Centrală şi de Est şi America Latină. NESsT a intrat în România în 2007, dezvoltând în cei patru ani de activitate cel mai mare portofoliu de întreprinderi sociale din regiune.  Membrii actuali ai portofoliului au fost selectaţi în urma celor două competiţii organizate în 2007 şi 2009. Peste 100 de organizaţii s-au  înscris la aceste competiţii, din care 60 au primit training bazat pe metodologia NESsT de a identifica, evalua şi dezvolta întreprinderile sociale ce au drept scop creşterea sustenabilităţii şi a impactului social al ONG-urilor.

“Ne bucurăm să lansăm cea de-a treia competiţie a întreprinderilor sociale în România. Având suportul partenerului nostru strategic, Romanian-American Foundation, ne putem atinge obiectivul de a dezvolta întreprinderi sociale sustenabile, care să rezolve probleme sociale critice. În acest an suntem interesaţi în mod special să oferim sprijin dezvoltării întreprinderilor sociale în beneficiul diferitelor comunităţi marginalizate. Ne preocupă asigurarea accesului acestora la locuri de muncă, la pieţe de desfacere a produselor/serviciilor lor, şi surse sporite de venit, şi la servicii de bază accesibile, urmărind îmbunătăţirea standardului lor de viaţă. Vrem şi să promovăm noi produse sociale şi responsabile faţă de mediu şi să încurajăm respectarea drepturilor universale ale omului. Pentru aceasta, NESsT îşi ia angajamentul să ofere sprijin financiar, formare de capacităţi şi mentorat, combinând elemente specifice lumii de afaceri cu misiunea şi valorile organizaţiilor neguvernamentale”, a declarat Roxana Damaschin-Țecu, Director de dezvoltare a întreprinderii, NESsT Europe.

Această competiţie se bucură de sprijinul deplin al partenerului strategic al NESsT în România, Romanian-American Foundation şi al profesioniştilor din industria  investiţiilor de capital implicaţi în iniţiativa Private Equity Shares.

„RAF este în continuare alături de NESsT pentru că recunoaşte deopotrivă meritele celor care depun toate eforturile pentru rezolvarea problemelor sociale cât şi avantajele aplicării principiilor antreprenoriale în slujba schimbărilor sociale pozitive. Împreună vom contribui la dezvoltarea şi implicarea acestor întreprinderi pe termen lung în beneficiul comunităţilor şi la promovarea economiei sociale în România.” a declarat Roxana Vitan, Director Executiv al Romanian-American Foundation.

Obiectivul competiţiei este de a spori capacitatea ONG-urilor din România de a evalua fezabilitatea lansării sau dezvoltării unei întreprinderi sociale. Invităm să participe la această competiţie toate ONG-urile care desfăşoară sau consideră să iniţieze activităţi de auto-finanţare şi care doresc să îşi sporească sustenabilitatea şi impactul social. NESsT se aşteaptă ca ONG-urile selectate să se implice activ în procesul de planificare a întreprinderilor lor sociale şi să investească aproximativ 34 de zile pe parcursul a 10-12 luni.

NESsT defineşte întreprinderea socială drept o afacere concepută pentru a rezolva probleme sociale critice într-un mod sustenabil financiar. Una dintre provocările cu care se confruntă ONG-urile este comercializarea unor produse sau servicii într-un mod sistematic, responsabil şi profesionist care să le sporească impactul social.

NESsT va acorda până la 5 premii financiare pentru recunoaşterea celor mai bune concepte de întreprinderi sociale. Organizaţiile premiate vor primi, din partea NESsT, câte o finanţare în valoare de aproximativ 10.000 USD. Totodată, acestea vor fi invitate în portofoliul NESsT, beneficiind astfel de sprijin financiar şi consultanţă individualizată pe termen lung pentru dezvoltarea întreprinderii lor sociale.

Termenul limită pentru aplicaţie este 7 noiembrie 2011. Pentru mai multe informaţii, vă invităm să ne vizitaţi site-ul la Competitia intreprinderilor sociale NESsT 2011-2012. Vă invităm, de asemenea, la sesiunea de informare ce va avea loc pe 21 octombrie în Bucureşti, începând cu orele 11:00. Pentru a participa la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistraţi-vă aici. Pentru informaţii despre derularea competiţiei şi întreprinderi sociale în general, vă aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook la www.facebook.com/intreprinderisociale.

Pentru mai multe informaţii, o puteţi contacta pe Despina Iancu prin e-mail la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .


Despre NESsT:
NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din ţările cu pieţe în dezvoltare şi din întreaga lume. NEssT îşi îndeplineşte misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat şi acces la pieţe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din ţările cu pieţe emergente. NESsT combină instrumentele şi strategiile specifice sectorului de afaceri şi al investiţiilor de capital cu misiunea şi valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să îşi îmbunătăţească capacitatea de management, să se dezvolte şi să îşi crească impactul social. www.nesst.org

Despre Romanian-American Foundation:
Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România. Fundaţia urmăreşte să-şi realizeze obiectivele prin investiţii sociale în antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare comunitară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi: http://www.rafonline.org/

Despre Private Equity Shares:
Iniţiativa Private Equity Shares invită persoanele şi firmele din sectorul investiţiilor de capital să sprijine portofoliul NESsT. Din 2008 până în prezent profesionişti, firme şi consultanţi din sectorul investiţiilor de capital ce operează în Europa Centrala si de Est şi America Latină au donat peste 1 milion de dolari pentru a sprijini activitatea NESsT în dezvoltarea întreprinderilor sociale din aceste regiuni. O parte din această sumă va fi direcţionată către susţinerea Competiţiei întreprinderilor sociale NESsT 2011-2012 din România: http://www.nesst.org/private-equity-shares/

 

Banner