CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa De 20 de ani, SOS Satele Copiilor schimba viitorul copiilor in Romania

De 20 de ani, SOS Satele Copiilor schimba viitorul copiilor in Romania

Email Imprimare PDF
Marti, 13 septembrie, in SOS Satul Copiilor Cisnadie a avut loc evenimentul de aniversare a 20 de ani de activitate ai organizatiei SOS Satele Copiilor Romania.

SOS Satele Copiilor Romania, membra a Kinderdorf International, a sarbatorit in cadrul proiectului SOS Satul Copiilor Cisnadie 20 de ani de activitate in Romania. La acest eveniment au participat copiii beneficiari ai programului din SOS Satul Copiilor Cisnadie, tinerii din cele 2 Comunitati de Tineri din Sibiu cat si angajatii asociatiei.

« Sarbatorim astazi 20 de ani de activitate sustinuta in cadrul organizatiei SOS Satele Copiilor Romania. Dar acest eveniment nu ar trebui sa se rezume doar la aceasta cifra - 20 de ani. Acest eveniment este important mai ales din perspectiva copiilor care au fost la un moment dat beneficiari ai programelor SOS Satele Copiilor Romania. Avem peste 1.470 de copii care au fost si sunt mentinuti in familie, aproximativ 500 de copii care au frecventat gradinitele SOS, peste 2.000 de copii care au fost in tabara de la Cisnadie, peste 15.000 de copii care au participat la activitatile proiectului Masina cu Jucarii. Totodata 72 de copii au devenit tineri independenti si autonomi, 23 de copii au fost reintegrati in familie iar 209 copii si tineri sunt acum protejati in serviciile noastre » a declarat Mirela Lavric, Director National al SOS Satele Copiilor Romania.

Printre invitatii de onoare ai evenimentului s-au numarat Gheorghe Popescu – Ambasador FIFA pentru SOS Satele Copiilor Romania, oficialitati ai comunitatii locale si ai companiilor care sustin organizatia dar si reprezentanti ai altor organizatii membre Kinderdorf International.

Gica Popescu, sosit la aniversarea SOS Satul Copiilor Cisnadie, a declarat la inceputul evenimentului: "Pentru mine este o mare bucurie sa fiu azi aici si aceeasi bucurie am avut-o de fiecare data cand am participat la eveni¬mentele organizate de SOS Satele Copiilor". In acelasi timp acesta a precizat ca in toata aceasta perioada a incercat sa atraga noi persoane alaturi de organizatie, una dintre acestea fiind Cristian Chivu, un alt Ambasador FIFA pentru SOS Satele Copiilor Romania.

In semn de recunostinta pentru intreaga activitate pusa in slujba cresterii si educatiei copiilor si tinerilor din SOS Satul Copiilor Cisnadie, in cadrul evenimentului a avut loc o ceremonie de decernare a medaliilor si a diplomelor de merit pentru cei mai vechi membri ai Adunarii Generale si angajati ai organizatiei din Sibiu. Ceremonia decernarii medaliilor aniversare si a diplomelor de merit a fost condusa de catre Presedintele SOS Satele Copiilor Romania, Mihai Negut, ajutat de Gica Popescu.

In incinta Satului a fost organizata si o expozitie cu obiecte hand - made facute de copiii din SOS Satul Copiilor Cisnadie impreuna cu mamele sociale. Pe langa aceasta expozitie, au existat si momente artistice pentru invitati,  prezentate atat de copiii SOS cat si de Ansamblul « Junii Sibiului » si de cei de la Clubul Sportiv « Kudokai Sibiu ». Programul s-a incheiat cu un moment special de jonglerii realizat de copii sub indrumarea echipei din Proiectul Masina cu Jucarii.  


SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 132 de tari ale lumii.
Banner