CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Clinica de Recuperare Motivation – prima afacere socială finanţată cu credit bancar cu dobândă zero

Clinica de Recuperare Motivation – prima afacere socială finanţată cu credit bancar cu dobândă zero

Email Imprimare PDF
Clinica de Recuperare Medicală Motivation se deschide în Bucureşti, strada Uranus, nr. 100.  Aceasta oferă consultaţii medicale de specialitate, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, cursuri adresate cuplurilor în vederea  pregătirii pentru naştere şi pentru îngrijirea nou-născutului.

Clinica Motivation se diferenţiază de alte centre de recuperare şi prin faptul că este o întreprindere socială. Astfel, din veniturile obţinute, clinica va suporta costurile pentru furnizarea gratuită a serviciilor de recuperare medicală pentru persoane cu dizabilităţi care nu-şi pot permite să plătească. Serviciile pentru aceste persoane vor fi oferite într-o altă locaţie special amenajată, cu personal dedicat, începând din al treilea an de activitate. Practic, prin preţul pe care clienţii îl vor plăti pentru serviciile de calitate oferite, ei vor acoperi şi o parte din costurile pentru recuperarea unei persoane cu dizabilităţi cu venituri mici, în loc să contribuie la profitul pe care în mod normal îl încasează o întreprindere. Clinica Motivation este deţinută de Fundaţia Motivation, o organizaţie nonprofit care lucrează în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi.

„Pentru că ştim cât de importantă este şi ce înseamnă recuperarea medicală de calitate, Clinica Motivation îşi propune ca, în următorii ani, să aibă cei mai mulţumiţi pacienţi de pe piaţa centrelor de recuperare medicală din Bucureşti. În plus, vrem să le oferim clienţilor noştri oportunitatea ca, fără să plătească nimic în plus, să îi ajute pe alţii care nu-ţi pot permite să beneficieze de recuperarea medicală de care au nevoie, după un nou model de afacere promovat de laureatul Premiului Nobel pentru Pace din 2006 - Muhammad Yunus”, a declarat Cristian Ispas, Director General Motivation.

Clinica de Recuperare Motivation a fost finantaţă de Banca Comercială Română (BCR) prin programul pilot de finanţare a întreprinderilor sociale. BCR acordă credite cu costuri zero şi fără garanţii pentru dezvoltarea afacerilor sociale – acele afaceri care rezolvă o problemă socială, au o abordare comercială, iar profitul este reinvestit sau folosit pentru susţinerea activităţilor unor ONG-uri (nu se acordă dividente persoanelor fizice).

„Credem ca întreprinderile sociale reprezintă viitorul dezvoltării comunităţii. Beneficiarul unui credit pentru întreprindere socială nu plăteşte o dobandă financiară dar este obligat la „o dobandă socială”. Prin acest gen de proiect, la BCR ne asumăm rol de educare. Credem in obţinerea unui impact sustenabil, pe termen lung, pe principiu „îi învăţăm să pescuiască”. Este primul proiect astfel finanţat şi este o continuare firească a colaborării noastre cu Motivation. Ei sunt pionerii acestui domeniu in Romania iar noi suntem in faza de testare a creditelor pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale” a declarat Ilinca Macri, şef Departament Comunitate BCR..


Programul de finanţare a întreprinderilor sociale de la BCR face parte dintr-o iniţiativă mai amplă a Erste Group, good.bee, care dezvoltă strategic soluţii inovatoare pentru accesul la servicii bancare simple a populaţiei defavorizate din Europa Centrală şi de Est.

Pentru programul pilot de finanţare a întreprinderilor sociale, BCR are un plafon de 3 milioane de euro pentru o perioadă de 2 ani.

Fiecare aplicaţie este strict analizată atât din punct de vedere al impactului social, cât şi al modelului de business, care trebuie să fie sustenabil pe termen lung şi să aibă capacitatea de a rambursa creditul primit.

„Succesul clinicii Motivation va demonstra viabilitatea proiectului căruia i-am acordat încredere şi viabilitatea proiectelor de afaceri care rezolvă probleme sociale”, a încheiat Ilinca Macri.

Clienţii Clinicii Motivation vor putea beneficia de programe individualizate de recuperare medicală realizate de kinetoterapeuţi profesionişti, sub îndrumarea unor medici de specialitate, pentru o gamă largă de afecţiuni ale copiilor şi adulţilor, din domeniile: Ortopedie (recuperare post-fracturi, contracturi musculare, dureri de spate), Neurologie (Paralizie Cerebrală, Traumatism Vertebro-Medular, Accident Vascular Cerebral, Distrofie Musculară etc), Reumatologie, Geriatrie etc. Clienţii noştri vor putea alege pachete personalizate de servicii medicale, urmând să fie asistaţi de acelaşi specialist pe tot parcursul recuperării, pentru a maximiza rezultatele acesteia.

Personalul Clinicii de Recuperare Medicală Motivation are o experienţă dovedită în domeniu. Din 2007, specialiştii noştri au furnizat programe de recuperare medicală specializată prescrise de către un medic specialist în recuperare medicală pentru pacienţi cu dizabilităţi fizice, accidente vasculare cerebrale sau alte afecţiuni fizice.

Clinica Motivation oferă servicii de recuperare medicală de calitate clienţilor într-un spaţiu generos de 160 de metri pătraţi. Clinica, situată în centrul Bucureştiului, beneficiază de toate dotările necesare procedurilor de recuperare, având o sală de kinetoterapie de 40 de metri pătraţi, o sală de lucru individual şi o sală de electroterapie de 20 de metri pătraţi.
Banner