CSR Romania

29 februarie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Galeriile Real încep să se înverzească cu sprijinul MaiMultVerde şi Recolamp

Galeriile Real încep să se înverzească cu sprijinul MaiMultVerde şi Recolamp

Email Imprimare PDF

Începând cu luna iunie, Galeriile Real susţin acţiunile de plantare ale Asociaţiei MaiMultVerde prin campania „Dăruieşte un copăcel” şi colectează selectiv sursele de lumină arse, cu ajutorul Recolamp. Campania ”Dăruieşte un copăcel” a Asociaţiei MaiMultVerde va fi promovată în 24 de Galerii Real din întreaga ţară, astfel adunându-se fonduri pentru acţiunile de plantare MaiMultVerde. Standurile amplasate în Galeriile Real oferă informaţii despre campanie şi posibilitatea de a face donaţii pe www.maimultverde.ro/sustine şi de a susţine proiectele de reîmpădurire a României. Sumele donate în cadrul campaniei ”Dăruieşte un copăcel” vor fi folosite pentru acţiunile de plantare desfăşurate în toamna anului 2011.

Persoanele care îşi fac cumpărăturile în Galeriile Real pot vizita standul MaiMultVerde pentru mai multe informaţii despre campanie şi modalitatea de a face donaţii. De asemenea, anunţuri prin care cumpărătorii sunt direcţionaţi spre standul MaiMultVerde sunt difuzate în reţeaua audio a Galeriilor Real. Cumpărătorii sunt invitaţi să intre pe www.maimultverde.ro/sustine şi să facă o donaţie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei, iar un copăcel sau mai mulţi, în funcţie de sumă, va fi plantat în numele lor în toamnă de voluntarii MaiMultVerde. Cel sau cea care face donaţia primeşte pe e-mail confirmarea şi o felicitare editabilă pe care o poate păstra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donaţia sau cea care primeşte cadou copăcelul va primi informaţii despre acţiunea de plantare şi participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evoluţia copăceilor plantaţi.

Ce reprezintă, de fapt, donaţia realizată pentru MaiMultVerde? Plantarea unui copac înseamnă
un aer mai curat prin reducerea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă, reabilitarea unor zone în curs de deşertificare şi a celor afectate de inundatii şi alunecări de teren prin acţiuni de împădurire, precum şi
oportunităţi de voluntariat pentru mediu şi şansa de a participa la acţiuni de plantare pentru voluntari. Mai multe informaţii despre campania de donaţii se găsesc la www.maimultverde.ro/sustine.

De asemenea, parte din acţiunea de înverzire a Galeriilor Real o reprezintă şi colaborarea cu Asociaţia Recolamp care, prin amplasarea containerelor de colectare Colţ Verde (www.coltverde.ro), dă posibilitatea clienţilor magazinelor să aducă şi să depoziteze corect deşeurile din surse de lumină (becuri şi neoane), deşeurile de echipamente electrice şi bateriile. În acest fel, toate aceste produse vor fi reciclate şi nu vor mai ajunge la gropile de gunoi poluând solul şi apa.

Mai mult, toate deşeurile din lista de echipamente enumerate mai sus, pe care magazinele le generează prin activitatea proprie vor fi şi ele predate către Asociaţia Recolamp şi partenerii săi pentru a fi reciclate. Aşadar, angajamentul pentru protecţia mediului pe care Galeriile Real şi-l iau priveşte atât propriul comportament cât şi mesajul pe care îl transmit către clienţi.
„Colaborarea cu MaiMultVerde şi Recolamp reprezintă începutul unei schimbări pe care încercăm să le-o inducem atât chiriaşilor cât şi clienţilor noştri. Preocuparea pentru problemele de mediu, care ne afectează din ce în ce mai tare, a dat naştere acestei campanii de strângere de fonduri, care se va încheia cu o acţiune de împădurire planificată în toamna lui 2011”, a declarat Alina Tarţa, Director Marketing Galeria Real.Asociaţia Recolamp este singura organizaţie non-profit, autorizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor să colecteze specializat deşeurile din surse de lumină şi să asigure reciclarea lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Din septembrie 2007, când a fost fondată de Philips România, Osram România, GE Hungary ZRT şi Narva S.R.L., Asociaţia a preluat responsabilitatea de la alţi producători români, numărând în prezent 121 participanţi în numele cărora a colectat şi reciclat peste 400 tone deşeuri.

Asociaţia MaiMultVerde este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii trei ani de activitate, 2008 - 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieţi, a strâns 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Galeria Real este un concept modern şi de succes în promovarea, dezvoltarea, închirierea şi magementul galeriilor comerciale. În prezent, Galeria Real administrează cu succes 24 de centre comerciale cu o suprafaţă de vânzare de peste 150.000 metri pătraţi.

Banner