CSR Romania

03 octombrie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Eco-Rom Ambalaje şi McCann PR câştigă ediţia naţională European CSR Award, categoria Small Companies

Eco-Rom Ambalaje şi McCann PR câştigă ediţia naţională European CSR Award, categoria Small Companies

Email Imprimare PDF
Eco-Rom Ambalaje şi McCann PR câştigă cu proiectul educaţional Laboratorul Verde al Reciclării categoria Companii Mici şi Mijlocii din cadrul competiţiei European CSR Award, ediţia naţională.

Creativitatea, spiritul inovator şi dorinţa de crea un proiect relevant şi adecvat pentru România reprezintă criterii de referinţă pentru ambele echipe. Astfel, McCann PR şi Eco-Rom Ambalaje, prin eforturile comune, au dezvoltat, sub numele de Laboratorul Verde al Reciclării, un proiect de succes care a obţinut rezultate foarte bune încă de la momentul lansării.

„Conduşi de energie, entuziasm şi pasiunea de a lucra, McCann PR a contribuit semnificativ la buna desfăşurare a proiectului Laboratorul Verde a Reciclării. Împreună am pus bazele unui concept creativ şi inovator din punct de vedere al formatului revoluţionar pe care îl propune: educaţia experenţială.
Ne bucurăm şi suntem onoraţi de faptul că Laboratorul Verde al Reciclării este recunoscut la nivel european, premiul reprezentând atât o recunoaştere a efoturilor nostre, cât şi o reconfirmare a faptul că Eco-Rom Ambalaje este un partener de încredere al comunităţii”, apreciază Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.


„Laboratorul Verde al Reciclării este o provocare extem de frumoasă, proiectul devenind, la scurt timp de la momentul lansării, un adevărat mentor în sectorul colectării separate a ambalajelor. În definitiv, atunci când informaţia îmbracă forma creativă a unei săli de cinema 3D şi a unui joc de echipă pe tablete, poţi spune că ai găsit modalitatea cea mai bună şi inovatoare pentru a oferi un context educativ adecvat unei comunităţi moderne precum cea de astăzi.”, spune  Imola Zoltan, Managing Partner McCann PR.
Anul acesta, competiţia European CSR Awards a reunit, în faza locală, aproximativ 32 de proiecte de referinţă în domeniul responsabilităţii sociale.


Despre Laboratorul Verde al Reciclării
Proiectul educaţional Laboratorul Verde al Reciclării continuă angajamentul Eco-Rom Ambalaje de a dezvolta o cultură cât mai puternică în ceea ce priveşte obiceiurile de colectare separată a deşeurilor.
Realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat şi adaptat pentru minţile curioase ale copiilor, fiind prevăzut cu echipament multimedia. Participând la activităţile interactive din cadrul caravanei – precum vizionarea unei animaţii pe tema colectării separate şi implicarea într-un joc de echipă pe tablete PC - copiii înţeleg beneficiile procesului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, dar şi importanţa procesului de reciclare asupra mediului înconjurător. La finele fiecarui semestru scolar, clasa cu cel mai bun punctaj obtinut la jocul de echipa primeste ca premiu o vizita la o fabrica de recilclare pentru a observa procesul de transformare a deseurilor de ambalaje in produse noi.
În primul semestru al anului scolar 2012-1013, Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în 25 de oraşe din ţară şi a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de şcoli primare. În continuare, în cel de-al doilea semestru scolar, respectiv în perioada martie – iunie 2013, Caravana Laboratorul Verde al Reciclării va ajunge în alte 50 de şcoli din ţară, cuprinzând astfel circa 5.000 de elevi.

Despre Eco-Rom Ambalaje
ECO - ROM AMBALAJE S.A. este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piaţă produse ambalate.
Membrii fondatori sunt: Argus, Ball Packaging Europe, Chipita Romania, Coca-Cola HBC România, Heineken, Mars România, Munplast, Pepsi Americas, Romaqua Group Borsec, Tetrapak, Unilever, Titan, cărora s-au alăturat în anul 2011 Bergenbier, Tymbark şi Ursus.
Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca anul 2012 să se încheie cu 2.526 de companii responsabile în portofoliu. Eco-Rom Ambalaje a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligaţiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru membrii săi.
După 9 ani de activitate, Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.
În 2012, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% şi a valorificat 61% (398.463 tone) din cantitatea de deşeuri de ambalaje puse pe piaţă de membrii săi (651.126 tone). Creşteri semnificative în ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri de ambalaje reciclată s-au înregistrat, în principal, la ambalajele de tip PET şi aluminiu. Astfel, la finalul anului 2012, au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) şi 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 tone). Eco-Rom Ambalaje a încheiat parteneriate cu peste 200 de companii de management al deşeurilor care realizează servicii de colectare, sortare şi transport a deşeurilor în scopul reciclării şi a extins serviciile de colectare seaprată în 402 localităţi, cu aproximativ 60% mai multe decât în 2011. Astfel, în prezent, aproximativ 41% din populaţia României – circa 8,8 milioane de români – au acces la sistemul de colectare separată prin cele 18.590 de pubele colorate puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje.
Datorită rezultatelor obţinute şi a susţinerii permanente a industriei, respectiv a producătorilor de bunuri ambalate, în dezvoltarea şi eficientizarea sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional, Eco-Rom Ambalaje îndeplineşte 78% din obligaţia de reciclare a României pentru deşeurile de ambalaje (conform ANPM 2010).

Pentru mai multe informaţii despre proiect vă invităm să accesaţi:
www.colecteazaselectiv.ro
www.ecoromambalaje.ro