
În afară celor 2 premii de aur, juriul a acordat 4 premii de argint companiilor Vodafone, Rompetrol, UPC şi GolinHarris România şi 9 diplome de excelenţă pentru proiectele nominalizate în concurs.
Juriul a apreciat îndeosebi proiectele inovatoare, durabile şi replicabile, cu impact cuantificabil pentru business şi societate. Metodologia de jurizare a urmărit criterii precum
inovaţie, leadership şi parteneriat, detaşându-se astfel de alte proiecte existente în Europa care recunosc excelenţa în practicile de responsabilitate socială corporatistă. Au fost vizate în mod special parteneriatele de succes dintre companii şi stakeholderii non-profit. Acesta este un concept inovator în peisajul premiilor europene de CSR care vizează în mod tradiţional proiecte de CSR iniţiate şi realizate in-house.
"Adopta un râu de la izvoare până la vărsare este angajamentul pe care Sistemul Coca-Cola România l-a luat începând cu 2008, când am iniţiat o serie de programe pe termen lung care să asigure protejarea resurselor de apă, ca prioritate strategică pentru noi. Este o platformă complexă de CSR, al cărei succes a fost asigurat de o abordare strategică, de suportul unor parteneri puternici, de implicarea de resurse umane şi financiare importante şi, desigur, de multă perseverenţă şi dăruire. Premiul obţinut ne onorează şi ne reconfirmă faptul că viitorul aparţine companiilor care dezvoltă proiecte sustenabile, puternic implicate în viaţa comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea.", a declarat Mugurel Rădulescu - Public Affairs and Communications Manager, Coca-Cola HBC Romania şi Republica Moldova.
"Parteneriatul cu Coca-Cola a însemnat pentru Tăşuleasa Social, în cei 5 ani de desfăşurare a proiectului, foarte multe acţiuni frumoase în zona Vatra Dornei şi rezultate cu care ne mândrim. Am împădurit, am curăţat râuri, am educat, am construit chiar şi o pădure – Pădurea Pedagogica, de care beneficiază anual mii de copii. Suntem mândri de premiul obţinut de Coca-Cola, este, pentru noi, încă o confirmare a unei colaborări frumoase, pe termen lung.", a adăugat Alin Uhlmann Useriu, Preşedinte Tăşuleasa Social.
"Premiul ilustrează respectul nostru faţă de mediu şi comunitate. Ne bucurăm şi suntem onoraţi de faptul că, odată cu premierea proiectului educaţional Laboratorul Verde al Reciclării, am reconfirmat faptul că Eco-Rom Ambalaje este un partener de încredere. Totodată, acest premiu reprezintă o recunoaştere a eforturilor noastre de a valorifica ambalajele şi de a oferi un context educativ benefic în ceea ce priveşte importanţa serviciilor de colectare separată a deşeurilor", a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
Coordonat de prestigioasele organizaţii CSR Europe şi Business in the Community (BITC), programul a fost implementat în Europa de un consorţiu unic de 29 de organizaţii naţionale de CSR. În Romania, competiţia a fost organizată de Forum for International Communications, prin programul CSR Romania.
Procesul de jurizare s-a desfăşurat în perioada 1 Martie – 20 Aprilie 2013 pe baza criteriilor de performanţă ale organizaţiei britanice British in the Community (BITC).
European CSR Award este sprijinit în România de companiile Raiffeisen Bank, AVON şi Ursus Breweries, şi de partenerii media: Hotnews, Wall-Street, IQADS, Smark şi PR Romania.
***
Despre CSR Europe
CSR Europe este cea mai importantă reţea europeană de afaceri în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste, cu peste 100 de membri, 74 de corporaţii multinaţionale şi 31 de organizaţii naţionale partenere. Organizaţia a fost fondată în 1995 de către cunsocuţi lideri europeni din mediul de afaceri ca răspuns la apelul Preşedintelui Comisiei Europene Jacques Delors. Organizaţia a crescut şi a devenit o reţea inspiraţională de oameni de afaceri care lucrează pentru a promova conceptul de CSR la nivel european şi global. www.csreurope.org
Despre Business in the Community
Înfiinţată în 1982, Business in the Community (BITC) este o organizaţie britanică cu un număr de membri în continuă creştere însumând 830 de companii din întreaga lume, o reţea de alte 10.700 de companii şi o reţea de parteneri globali CSR360 compusă din peste 120 de parteneri în peste 60 de ţări. Misiunea organizaţiei este a promova afacerile responsabile, oferind suport practic companiilor şi organizaţiilor partenere în adoptarea şi integrarea bunelor practici de CSR în strategiile de business www.bitc.org.uk
Despre CSR Romania
CSR Romania este un proiect al Forum for International Communications, fundaţie care organizează din 2003 competiţia Romanian PR Award, impusă drept cel mai important eveniment de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării de afaceri din România.
CSR Romania îşi propune să fie un organism profesional şi o voce de încredere în societate pentru promovarea practicilor de business care asigură dezvoltarea durabilă. Misiunea organizaţiei este de a acţiona cu integritate şi onestitate pentru a facilita şi recunoaşte oamenii şi companiile care fac bine. www.csr-romania.ro