CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: Juriul Peter Debreceny

Peter Debreceny

peter_debrecenyEste Chairman al Institute for Public Relations din SUA

Are o experinţă de peste 30 de ani în comunicare, acoperind în decursul carierei sale toate aspectele activităţilor de Relaţii Publice şi de comunicare integrată. A practicat profesia de comunicator în SUA, Noua Zeelandă şi Australia. Până de curând a deţinut funcţia de vice-preşedinte al departamentului de Corporate Communications al companiei de asigurări Allstate Insurance. Anterior acestei poziţii, a ocupat poziţia de vice-preşedinte al agenţiei de Relaţii Publice Edelman Chicago, gestionând în principal comunicarea financiară.

Are studii de ştiinţe politice, dar şi-a început cariera ca jurnalist de radio şi televiziune. S-a concentrat încă de la debutul său în PR asupra domeniului financiar-bancar, oferind consultanţă stategică şi acoperind domenii precum managementul reputaţiei, comunicare financiară, investor relations, managementul crizei, sponsorizări.

A obţinut distincţii importante în cadrul competiţiei de PR a Societăţii Nord-Americane de Relaţii Publice. Este în board-ul prestigiosului Institut American de Relaţii Publice, Institute for PR, fiind preşedintele consiliului de supervizare a activităţii institutului, din care fac parte nume importante ale PR-ului internaţional. Este membru al societăţii Arthur W. Page, o organizaţie care poartă numele primului ofiţer de relaţii publice din America cu atribuţii în board-ul companiei American Telephone and Telegraph Company, în intervalul 1927-1946.

A deţinut funcţiile de preşedinte al consiliului de comunicare al Insurance Information Institute, co-preşedinte al comunicatorilor Clubului de Directori din Chicago şi membru al Clubului Economic din Chicago. Desfăşoară o activitate intensă în beneficiul comunităţii, fiind în board-ul următoarelor organizaţii: Boys and Girls Clubs of Chicago, Metropolitan Planning Council of Chicago, Chicago Opera Theater şi Leadership Gifts Committee din cadrul Chicago Children’s Museum.