CSR Romania

06 decembrie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Nicolas Cage va onora Asociaţia Ovidiu Rom cu prezenţa sa la Balul de Caritate de Halloween din 30 octombrie

Nicolas Cage va onora Asociaţia Ovidiu Rom cu prezenţa sa la Balul de Caritate de Halloween din 30 octombrie

Email Imprimare PDF
Nicolas Cage, câştigător al unui premiu Oscar, a acceptat invitaţia Aociaţiei Ovidiu Rom de a fi oaspete de onoare la cea de a şasea ediţie a Balului de Caritate de Halloween de la Palatul Parlamentului, care va avea loc sâmbătă, 30 octombrie. Celebrul actor va filma în România Ghost Rider -Spirit of Vengeance. Cage a jucat în peste 60 de filme, iar în 1995 a primit Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul din Leaving Las Vegas.

Cage este recunoscut ca un superstar de la Hollywood,  dar şi pentru generoasele sale acţiuni caritabile, care vin în sprijinul oamenilor dezavantajaţi din punct de vedere social şi economic.  După ce a jucat rolul unui traficant internaţional de arme în filmul Lord of War, a donat două milioane de dolari organizaţiei Amnesty International pentru a sprijini reconstrucţia unor centre care oferă servicii medicale şi consiliere psihologică pentru foştii copii soldaţi.  

Ethan Hawke l-a jucat pe agentul de la Interpol desemnat cu capturarea personajului jucat de Cage în Lord of War.  Hawke, oaspetele de onoare al Balului de Halloween de anul trecut, a făcut primul pas în a-l invita pe Cage la evenimentul din acest an, după ce a aflat că acesta din urmă va fi în România la sfârşitul lui octombrie.

“Suntem extrem de bucuroşi că Nicolas Cage a acceptat să vină.” a spus Leslie Hawke, preşedinta Asociaţiei Ovidiu Rom. “Bunicii lui au emigrat din Italia în America într-o vreme în care prejudecăţile faţă de emigranţii italieni erau în mintea tuturor. Erau nenumărate discuţii despre aşa-zisa inferioritate genetică a italienilor, despre mizeria din cartierele lor şi despre predispoziţia către comiterea de infracţionalităţi. Deşi este greu să ne imaginăm astăzi acest lucru, aceasta era atitudinea predominantă a americanilor faţă de italieni. Părerea mea e că Nick poate vedea o paralelă între ce s-a întâmplat atunci şi problemele legate de emigarare care ţin acum titlurile de ziar din Europa. Iar susţinerea lui faţă de cauza noastră, Fiecare Copil în Grădiniţă, prin prezenţa la Balul de Caritate de Halloween, demonstrează că recunoaşte că educaţie este o soluţie.”


“Dintr-un alt punct de vedere, strict personal, sunt absolut încântată de venirea lui, având în vedere că a jucat în trei dintre filmele mele preferate: Moonstruck, Leaving Las Vegas şi Adaptation,” a adăugat Leslie Hawke. “Nu mă pot gândi decât la un singur alt actor de care mă bucur mai tare să îl văd pe ecran.”Misiunea Asociaţiei Ovidiu Rom este de a aduce fiecare copil sărac în grădiniţă şi în şcoală – pentru că acei copii care încep şcoala mai târziu decât colegii lor, din cauza sărăciei, nu vor putea niciodată să recupereze diferenţa creată deja. Fiecare Copil în Grădiniţă este un set de măsuri integrate care oferă oportunităţi educaţionale pentru 1200 de copii dezavantajaţi din douăzeci de comunităţi din România. Ovidiu Rom strânge cea mai mare parte a fondurilor necesare desfăşurării programelor sale în cadrul Balului de Caritate de Halloween de la Palatul Parlamentului şi care în acest an are loc pe 30 octombrie.
Banner