CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Liceenii de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Capitală - voluntari în ecologizarea mediului înconjurător

Liceenii de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Capitală - voluntari în ecologizarea mediului înconjurător

Email Imprimare PDF
Sâmbătă, 17 aprilie 2010, elevii Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Bucureşti vor igieniza împrejurimile Lacului Morii şi vor planta copaci în zona dintre lac şi Parcul Crângaşi.

Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 09.00, aproximativ 200 de elevi de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” vor colecta gunoaiele de pe malul nord-estic al Lacului Morii, de la baraj la insulă, inclusiv insula. Deşeurile vor fi strânse în saci oxobiodegradabili, ridicate imediat şi transportate la groapa de gunoi. Vor fi montate panouri pentru colectarea gumei de mestecat utilizate, iar în spaţiul dintre lac şi Parcul Crângaşi vor fi plantaţi copaci şi va fi amenajată o zonă verde.

Acţiunea de ecologizare a zonei face parte din proiectul "Make it a better place", realizat de Liceul Teoretic "Grigore Moisil", proiect desemnat câştigător al competiţiei de proiecte pe teme de mediu "Broşura ECO", lansate la începutul anului de ECDL ROMANIA în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

„Prin acţiunea noastră, dorim să atragem atenţia populaţiei asupra situaţiei grave în care se află viitorul nostru, al tuturor. Elevii liceului nostru speră ca proiectul lor să devină un model pentru ceilalţi, iar pentru autorităţi, un imbold de a acorda mai multă atenţie şi mai multe fonduri pentru ocrotirea mediului”, a declarat Ioana Neacşu, Director al Liceului Teoretic “Grigore Moisil.

Pe lângă elevi, la acţiunea de ecologizare vor participa şi reprezentanţi ai partenerilor proiectului. Aceştia sunt: Primăria Sectorului 6 prin Adminstraţia Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane, Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Naţională Apele Române, ECDL ROMANIA prin proiectul Broşura ECO din campania „Click pe Verde!”, Microsoft România prin proiectul Şcoli Inovative, din cadrul programului Parteneri pentru Educaţie, şi SC URBAN SA.


Despre Lacul Morii

Lacul Morii este un lac de acumulare construit pentru protecţia Capitalei împotriva inundaţiilor. Amenajarea sa a fost finalizată în anul 1986, are o suprafaţă de 220 ha şi un volum de cca 20 milioane metri cubi de apă, fiind cea mai mare oglindă de apă de pe teritoriul Capitalei. Lacul este în prezent un element de atracţie, în special pe timpul verii, când este luat cu asalt de sute de oameni aflaţi în căutare de soare şi de relaxare. În partea de nord, se află o insulă unde a fost amenajat un debarcader, zona fiind însă populată doar de pescari şi persoane care fac jogging.

Despre Liceul Teoretic „Grigore Moisil”
Liceul Teoretic Grigore Moisil a fost înfiinţat în anul 1967, iar la ora actuală numără 770 de elevi şi un colectiv de 54 cadre didactice. În liceu se desfăşoară o susţinută activitate ce vizează integrarea noilor tehnologii informaţionale şi comunicaţionale în procesul didactic, în cadrul disciplinelor curriculare obligatorii şi a celor la decizia şcolii. Începând cu anul şcolar 2007 - 2008, liceul derulează proiectul portal.moisil.ro, printr-un program de Granturi pentru Dezvoltare Şcolară, finanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în cadrul unui parteneriat public-privat. În anul şcolar 2009 - 2010, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” a fost inclus în rândul celor 30 de şcoli inovative din lumea întreagă, în cadrul Innovative World Forum desfăşurat în Salvador, Brazilia.
Banner