CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Un nou centru de colectare DEEE se deschide la Găeşti

Un nou centru de colectare DEEE se deschide la Găeşti

Email Imprimare PDF
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec deschide un nou centru de colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) la Găeşti, ca parte a Reţelei Naţionale de Colectare.  Aceasta marchează cea de-a patra inaugurare a unui astfel de serviciu în mai puţin de o lună, după deschiderile centrelor din Sinaia, Alba Iulia şi Alexandria.

“Colectarea selectivă şi reciclarea DEEE-urilor ar trebui să constituie o prioritate pentru fiecare dintre noi, dat fiind caracterul nociv al acestora: de 10 ori mai mare decât cel al deşeurilor menajere. Continuăm extinderea în forţă a acestor centre, tocmai pentru a oferi tot mai multe variante de debarasare corectă, respectarea legislaţiei în vigoare, dar şi a mediului înconjurător.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Noul centru de colectare din Găeşti este funcţional începând de vineri, 18 mai, dată de la care locuitorii oraşului şi cei din proximitatea acestuia au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice şi electronice, prin aducerea lor la centrul din Str. Prof. Stancu, în fiecare miercuri, între orele 15 - 18 şi sâmbăta, între orele 9 - 13.

De asemenea, persoanele fizice şi juridice au la dispoziţie un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la numerele de telefon 0733 601 741, 0786 669 319 si 0724 379 242 .

“Este un nou pas în modernizarea oraşului nostru. Dincolo de alinierea la norme şi standarde europene de mediu, facem un gest important pentru comunitate, un efort comun pentru a păstra mediul curat.”, a declarat Prof. Alexandru Toader, Primar Găeşti.

Odată cu deschiderea centrului de colectare, vor fi amenajate 3 puncte de colectare provizorii, în Parcul central, Piaţa Sf. Ilie şi în faţa Primăriei (str. 13 Decembrie, nr. 102A). Fiecare deponent va primi un talon de participare la tombolă, în cadrul căreia pot câştiga unul dintre premiile oferite de partenerul Arctic.

“Compania Arctic este şi de această dată alături de RoRec, prin susţinerea unor noi acţiuni menite să crească infrastructura de colectare DEEE, dar şi pentru a atrage o dată în plus atenţia asupra reciclării DEEE, un gest atât de necesar pentru bunăstarea fiecăruia dintre noi.”, au declarat reprezentanţii Arctic, unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei RoRec.

Premierea voluntarilor şi extragerea câştigătorilor tombolei cu premii oferite de partenerul Arctic vor avea loc vineri, 18 mai, începând cu ora 19.00, în Parcul Central, în prezenţa autorităţilor locale. Evenimentul va include şi un concert susţinut de Nicola.


Reţeaua Naţională de Colectare DEEE RoRec (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.
Banner