CSR Romania

06 decembrie 2023

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Peste 50.000 kilograme DEEE colectate de la reluarea campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

Peste 50.000 kilograme DEEE colectate de la reluarea campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

Email Imprimare PDF
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu primariile partenere si alaturi de companiile membre RoRec ce sustin colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), anunta primele rezultate de la reluarea campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”. In primele trei weekenduri, s-au colectat peste 50.000 kilograme DEEE  din nu mai putin de 17 judete.

Anul trecut, Asociatia RoRec a initiat campania „Locul deseurilor nu este în casa. Trimite-le la plimbare!”, care s-a bucurat de apreciere, atat din partea cetatenilor cat si din partea autoritatilor locale. Dovada o reprezinta rezultatele din 2010: 14 judete si 200 localitati acoperite, peste 11.500 deponenti, circa 19.000 de echipamente vechi colectate. Toate acestea inseamna aproximativ 244.000 kilograme deseuri de echipamente electrice si electronice ce au luat calea reciclarii, conform standardelor europene de mediu.

Succesul de care s-au bucurat actiunile de colectare a convins organizatorii sa extinda campania la nivel national in 2011. Reluata in luna martie, campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” a derulat, in trei week-enduri, 22 de actiuni in nu mai putin de 17 judete. Astfel, in parteneriat cu primariile locale, s-au desfasurat actiuni de colectare in judetele Bistrita, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras Severin, Deva, Dolj, Galati, Gorj, Iasi, Maramures, Mures, Satu Mare, Teleorman, Timis, Valcea si Vaslui.

In total, actiunile din martie si din primul weekend din luna aprilie, au avut loc in peste 80 de localitati din judetele enumerate mai sus. In doar 3 weekenduri, locuitorii celor 17 judete au adus, in punctele de colectare RoRec, peste 50.000 kilograme DEEE.

In acest week-end, in data de 9 aprilie, vor avea loc alte 5 actiuni de colectare in Sibiu, Timis, Prahova si Alba. Astfel, in parteneriat cu primariile din Municipiile Alba Iulia, Sibiu si Timisoara si cu cele din Blejoi, Boita, Boldesti-Scaieni, Ploiestiori, Sebesu de Jos, Seciu, Lipanesti, Talmaciu, Tantareni, Turnu Rosu, Asociatia RoRec invita toti cetatenii ce detin aparatura veche sau defecta ce nu le mai este de folos, sa o depuna in punctele provizorii de colectare amenajate in fiecare localitate. Pentru preluarea gratuita de la domiciliu a aparatelor voluminoase, locuitorii acestor comunitati pot apela numere de telefon dedicate, ce pot fi gasite alaturi de program, locatii si detalii pe www.rorec.ro.

„Nevoia de a stimula colectarea DEEE ne-a determinat, anul trecut, sa lansam aceasta campanie. Rezultatele din 2010, implicarea autoritatilor locale si reactiile cetatenilor au confirmat ca acest serviciu, pe care il oferim impreuna cu primariile celor ce doresc sa scape de aparatura veche sau defecta, este de un real folos. Primele rezultate din 2011 ne motiveaza sa continuam in forta. Este clar ca noi romanii suntem dornici sa protejam mediul si resimtim nevoia existentei unor sisteme de colectare corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice, avand ca finalitate reciclarea lor conform standardelor europene”, a declarat Andreea Idriceanu, manager comunicare Asociatiei RoRec.

Toti deponetii din fiecare localitate in care se deruleaza actiuni de colectare vor putea participa la tombole dedicate, pentru care membrii RoRec - Albatros, Philips si SKIL - au pregatit un numar total de 215 premii ce constau in aparatura electrocasnica, electronica sau scule electrice. Regulamentul fiecarei tombole, data si locul extragerilor pot fi consultate pe www.rorec.ro.


Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.
Banner