CSR Romania

20 aprilie 2021

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Chevrolet oferă prima dintre cele patru maşini care vor fi donate anul acesta Asociaţiei SOS Satele Copiilor România

Chevrolet oferă prima dintre cele patru maşini care vor fi donate anul acesta Asociaţiei SOS Satele Copiilor România

Email Imprimare PDF
În cadrul parteneriatului european dintre Chevrolet şi SOS Satele Copiilor, Chevrolet Europe a demarat, la începutul acestui an, programul de donare a 100 de autovehicule, sărbătorind astfel 100 de ani de tradiţie Chevrolet. În România vor ajunge patru dintre aceste maşini.

Primul dintre cele patru autovehicule a fost donat joi, 24 martie 2011, în cadrul unui eveniment festiv care a avut loc în showroomul Automobile Sibiu. Copiii şi reprezentanţii organizaţiei SOS Satele Copiilor România au fost bucuroşi să primească un Chevrolet Cruze şi să ia parte la aniversarea celor 100 de ani de existenţă Chevrolet.

Automobile Sibiu, distribuitorul Chevrolet din Sibiu, a anunţat în cadrul evenimentului că oferă întreţinere gratuită pâna la 100.000 km pentru maşina donată. Autovehiculul va fi utilizat de asistenţii sociali ai Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi din Cisnădie.

„Suntem foarte bucuroşi să putem oferi un Chevrolet Cruze Organizaţiei SOS Satele Copiilor România şi să fim alături de aceasta în efortul de a apăra drepturile copiilor şi de a le oferi sprijin”,  a declarat Cătălin Manta, Country Manager Chevrolet România.


Constantin Tatu, administratorul societăţii Automobile Sibiu a adăugat: „Ca membru al familiei Chevrolet, îmi face o deosebită plăcere să ofer acest certificat de 100.000 de km de întreţinere gratuită organizaţiei SOS Satele Copiilor România. Aniversarea a 100 de ani de Chevrolet de anul acesta ne oferă posibilitatea de a susţine o organizaţie care face atât de mult pentru atât de mulţi şi, mai ales, oferă copiilor şansa de a deveni adulţi încrezători. Automobile Sibiu este foarte mândră să facă parte din acest proiect”.

Cheile maşinii au fost înmânate Preşedintelui Organizaţiei SOS Satele Copiilor România, Mihai Neguţ, care a declat celor prezenţi: „Ne bucură parteneriatul încheiat între Chevrolet si SOS Satele Copiilor România şi sperăm să avem o colaborare frumoasă şi fructuoasă. Primul pas a fost deja facut aici, astăzi. Mulţumim în numele celor peste 240 de copii beneficiari ai Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie pentru această maşină. Cu ajutorul ei, echipa proiectului se va putea deplasa în timp util la domiciliul familiilor din care provin copiii sau îi va putea aduce la sediul Centrului unde au loc toate activităţile educative şi de consiliere pe care aceasta le desfaşoară. La mulţi ani, Chevrolet!”.

Printre invitaţii la acest eveniment s-a aflat şi prefectul Sibiului, domnul Horaţiu Răcuciu, care a ţinut să felicite Chevrolet România şi Automobile Sibiu pentru implicarea în acest proiect.

Programul de Parteneriat European

Pentru a-şi sărbători centenarul, Chevrolet a decis să ofere 100 de cadouri unei organizaţii caritabile. 100 de autovehicule Chevrolet noi vor fi donate organizaţiei SOS Satele Copiilor în Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho şi Israel.

Parteneriatul european dintre SOS Satele Copiilor şi Chevrolet Europe a fost semnat şi anunţat în ajunul Salonului Auto de la Paris din 2010, la data de 29 septembrie, de către Wayne Brannon, Preşedinte şi Director Executiv Chevrolet Europe, şi Richard Pichler, Secretar General al SOS Children's Villages International.

Iniţiativa va spori mobilitatea copiilor şi mamelor lor SOS, precum şi abilitatea asistenţilor sociali care administrează Programele de Consolidare Familială SOS de a vizita familiile dezavantajate din diverse comunităţi.

Chevrolet va oferi organizaţiei SOS Children's Villages 20 de autovehicule de oraş Spark, 20 de autovehicule Aveo hatchback de mici dimensiuni, 20 de autovehicule compacte Cruze, 20 de autovehicule Orlando cu 7 locuri şi 20 de SUV-uri Captiva cu 7 locuri.

Cele 100 de autovehicule Chevrolet vor fi predate între 22 februarie şi 3 noiembrie 2011, ziua de naştere efectivă a companiei Chevrolet, care a fost înfiinţată la data de 3 noiembrie 1911 de Louis Chevrolet şi William Durant în Detroit.
Banner