03 decembrie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Cele doua plantari din „Tara lui Andrei” au inverzit Romania cu 46.000 de copaci

In octombrie 2009, Petrom a lansat „TaraluiAndrei.ro”, un program de implicare in comunitate pentru toti cei care vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun.  „Orasul tau” si „Orasul Petrom” sunt doua sectiuni dedicate celor care vor sa ia atitudine pentru a rezolva problemele din jurul lor. Toti cetatenii pot inscrie lunar proiecte care sa raspunda nevoilor comunitatii. Cea mai votata initiativa castiga o finantare de 5.000 de euro din partea Petrom, bani alocati pentru implementarea proiectului propus. Daca „Orasul Petrom” incurajeaza implicarea civica a angajatilor companiei, „Orasul tau” este deschis tuturor cetatenilor Tarii lui Andrei. In 2010, 318 de proiecte au fost inscrise in concurs de tot atatia romani din toata tara. Petrom a finantat cu 115.000 euro 23 de solutii pentru comunitati precum reabilitarea institutiilor de invatamant, implementarea sistemelor de colectare selectiva a deseurilor, ecologizarea sau constructia de spatii verzi, sprijinul persoanelor din categorii sociale defavorizate etc. Aproximativ 400.000 de persoane beneficiaza de toate aceste proiecte.

Pe „TaraluiAndrei.ro”, fiecare gest al cetatenilor rezulta in puncte convertite in copaci virtuali. In fiecare primavara si toamna, Petrom alaturi de voluntarii din Tara lui Andrei transforma toti copacii virtuali in realitate. In 2010, in cadrul celor doua plantari din Tara lui Andrei, am impadurit 9,5 hectare de teren cu 46.000 de puieti pe soseaua de centura a Ploiestiului si pe Dealul Osoiu din Moinesti, doua comunitati care se confrunta cu lipsa de spatii verzi si, respectiv, cu riscul alunecarilor de teren.

Pe langa stimularea initiativei civice, „TaraluiAndrei.ro” inseamna implicare voluntara. Astfel, in ultimul an peste 2.000 de romani s-au implicat in programe de voluntariat in cadrul programului, fie ca a fost vorba de actiuni individuale propuse de cetateni sau ONG-uri sau de actiuni precum cele doua plantari din Tara lui Andrei. Pentru toate aceste realizari, „TaraluiAndrei.ro” este asociat de tinerii din Romania ca cea mai puternica platforma de voluntariat, dupa Greenpeace, conform unui studiu realizat de GFK Romania la cererea MaiMultVerde (martie, 2010, esantion reprezentativ pentru tineri 18-35 ani).

In fiecare primavara, pe „TaraluiAndrei.ro” are loc concursul „Scoala lui Andrei”, o competitie nationala pe teme eco-civice adresata elevilor si profesorilor din toate scolile generale din Romania, dornici sa protejeze mediul si sa se implice activ in comunitatea in care traiesc. In ultimii 2 ani am gazduit peste 11.500 de elevi in „Scoala lui Andrei” care, alaturi de peste 600 de profesori au propus si au inceput sa implementeze 430 de proiecte locale. Petrom a oferit castigatorilor premii in bani in valoare de 59.000 de euro, biciclete, rechizite si becuri economice pentru scolile de pe primele 3 locuri. Prin „Tabara din Tara lui Andrei”, printre primele tabere eco din Romania inceputa inca din 2008, am invatat peste 1.500 de copii sa fie responsabili cu resursele si sa pretuiasca natura.

Incepand cu luna octombrie 2010, Tara lui Andrei aduce cetatenilor in atentie subiecte lunare pe diferite teme, interviuri cu personalitati si invitatii la actiuni ecologice prin intermediul rubricii „Jurnal”.

In 2011, Tara lui Andrei sarbatoreste „Anul European al Voluntariatului” si va desfasura pe toata perioada anului diverse activitati pentru promovarea voluntariatului in Romania.