CSR Romania

03 decembrie 2021

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Proiectul “Revoluţia Eco”, câştigătorul Premiului I al Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat

Proiectul “Revoluţia Eco”, câştigătorul Premiului I al Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat

Email Imprimare PDF
Asociaţia ECOTIC a decernat în cadrul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, împreună cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, Garda Naţională de Mediu, Primăria Sectorului 3, Romtelecom şi Europa FM, trofeele în această campanie naţională.

Premiile decernate au fost:
•    Premiul I al Galei a fost obţinut de Casa de producţie VerdeCrud Media, pentru proiectul “Revoluţia Eco” dedicat elevilor din şcolile bucureştene, cu scopul principal de a schimba atitudinea faţă de mediu şi de a responsabiliza participanţii în privinţa protejării mediului.
•    Premiul al II-lea: Asociaţia Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, pentru proiectul “Muzeul Deşeurilor”, deschis în această toamnă în cel mai mare mall din Bucureşti.
•    Premiul al III-lea: Colegiul Agricol ,,Dimitrie Petrescu” din Caracal, pentru proiectul de promovare a protecţiei mediului “Salvaţi natura!”
•    Menţiunea I: Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” din Bucureşti, pentru proiectul de ecologizare a Lacului Morii “Make it a better place”
•    Menţiunea a II-a: Atelierul de Carte şi Muzeul Ţăranului Român, pentru proiectul “Căsuţa din poveşti – Fără mistrie. Numai apă şi hârtie” – ridicarea primei construcţii cu structură proprie de rezistenţă realizată din deşeuri de hârtie colectate şi sortate la muzeu.
•     Premiul Publicului: Let`s Do It, Romania!, pentru proiectul “Let`s Do It, Romania!”, care a presupus o amplă campanie de curăţenie a întregii ţări într-o singură zi, pe 25 septembrie.
•    Marele Premiu al Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat: Unitatea Militară 0296, din Bucureşti, care a colectat selectiv un volum  3,7 tone de deşeuri echipamente electrice şi electronice
Aflată la cea de-a doua ediţie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit cele mai importante proiecte dedicate mediului şi desfăşurate în 2010 de organizaţii, instituţii şi companii; cele 65 de proiecte au fost înscrise în competiţie în perioada octombrie-noiembrie.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, desfăşurată cu sprijinul Romtelecom şi al Gărzii Naţionale de Mediu, sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor, este un program de amploare naţională derulat anual de Asociaţia ECOTIC, cu obiectivul de a acorda recunoaştere publică tuturor celor care se implică activ şi eficient în acţiuni de salvare şi protejare a mediului. “Gala a devenit o tradiţie în calendarul evenimentelor importante din România. Anul trecut au fost înscrise 30 de proiecte, anul acesta fiind înscrise 65 – chiar şi în condiţiile economice actuale, ceea ce demonstrează creşterea gradului de interes faţă de protejarea mediului înconjurător şi revalorificarea resurselor.”, a declarat Valentin Negoiţă, preşedintele ECOTIC.

Ca exemplu propriu de implicare în protejarea şi salvarea mediului, ECOTIC a construit cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, în etapa de lansare a Galei, prima grădină verticală din România, numită simbolic “Arca Verde”, o galerie vegetală care a reunit idei şi realizări dintre cele mai diverse din domeniul protejării mediului. Toate studiile de caz înscrise în competiţia lansată cu acest prilej au fost expuse publicului larg pe Arca Verde ECOTIC, ridicată pe Bulevardul Unirii, în faţa viitoarei Biblioteci Naţionale. Construcţia de 50 de tone are lungimea de 20 de metri, lăţimea de 6 metri şi înălţimea de 6,5 metri, cu o suprafaţă plantată desfăşurată de aproximativ 200 de metri pătraţi.


Despre “Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat”
Demarată anul trecut, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit în 2009 treizeci, iar în 2010 şaizeci şi cinci de proiecte de responsabilitate socială în domeniul protecţiei mediului. În competiţie s-au putut înscrie proiecte realizate de organizaţii, instituţii şi companii. Înscrierile s-au realizat gratuit pe site-ul www.PremiilePentruMediu.ro, şi toate proiectele de anul acesta au fost afişate pe Arca Verde ECOTIC şi evaluate de un juriu format din şapte membri: László Borbély – Ministrul Mediului şi Pădurilor,  Silvian Ionescu - Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu, Liviu Negoiţă - Primarul Sectorului 3, Victor Tartăcuţă - Viceprimarul Sectorului 3, Mihaela Păduroiu, Senior Specialist PR Romtelecom, Bogdan Miu – realizator programe Europa FM şi Valentin Negoiţă – Preşedintele ECOTIC.

Despre Ecotic
ECOTIC este organizaţia colectivă de gestionare a DEEE din domeniul IT&C şi al electronicelor de consum. Începând cu anul 2007, ECOTIC a amplasat în ţară peste 400 de containere destinate colectării selective a DEEE. Volumul de deşeuri colectate de ECOTIC în 2009 a fost de 10.500 de tone, echivalentul a 20.000 de frigidere, 10.000 de maşini de spălat, 160.000 de calculatoare şi monitoare, 70.000 de televizoare şi 180.000 de imprimante şi copiatoare. Cantitatea colectată de către ECOTIC anul trecut reprezintă aproximativ 30% din totalul de DEEE-uri colectate la nivel naţional în 2009 şi constituie 31% din totalul de echipamente electrice şi electronice vândute de membrii organizaţiei în anul 2008.
Banner