CSR Romania

22 iunie 2018

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Campania ’’Donează 1 leu, clădeşte viitorul meu’’ iniţiată de Pizza Hut şi KFC a strâns 54.762 euro pentru proiectul „Vreau în clasa a noua” derulat de World Vision România

Campania ’’Donează 1 leu, clădeşte viitorul meu’’ iniţiată de Pizza Hut şi KFC a strâns 54.762 euro pentru proiectul „Vreau în clasa a noua” derulat de World Vision România

Email Imprimare PDF
Campania ’’Donează 1 leu, clădeşte viitorul meu’’, desfăşurată în perioada 1-31 octombrie 2010 a avut ca scop strângerea de fonduri pentru acordarea de burse şcolare copiilor care nu pot continua liceul din cauza lipsei banilor. Campania a reuşit să atragă atenţia a mii de clienţi ai restaurantelor KFC şi Pizza Hut din România.  Pe tot parcursul lunii, toţi cei care au călcat pragul restaurantelor KFC şi Pizza Hut au avut posibilitatea de a dona minim 1 leu, fără ca donaţia să fie condiţionată de achiziţionarea unui produs. Comparativ cu anul 2009, suma strânsă anul acesta este cu 40% mai mare, fapt ce ne arată că românii sunt tot mai conştienţi de importanţa educaţiei copiilor şi o susţin şi în perioade de recesiune. Cu cei 54.762 euro strânşi, vom putea susţine educaţia celor 170 de elevi bursieri înscrişi în proiectul ’’Vreau în clasa a noua’’, în anul şcolar 2010 – 2011.

‘’Doresc să vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-aţi acordat-o - accea de a ajuta aceşti copii, de a le oferi o sansă în plus pentru o viaţă mai bună. Este al doilea an în care particip la această acţiune umanitară şi, deşi nu am avut ocazia să-i cunosc pe copii, voi continua să-i ajut la fel ca şi până acum, plin de entuziasm, cu zâmbetul pe buze şi cu gândul că aceşti copii vor duce mai departe dorinţa noastră de a ne ajuta aproapele’’, a declarat Laurenţiu Gheorghe, director adjunct KFC Polus Cluj.


În România de azi, unul din doi copii din mediul rural nu îşi poate continua studiile la liceu. Iar de aici pornesc o serie de efecte negative printre care cel mai grav este că acel copil nu va putea avea şansa unui viitor mai bun. Deşi sunt mulţi copii care doresc să înveţe, nu pot merge la şcoală din cauza sărăciei. World Vision România a iniţiat in 2008 proiectul ’’Vreau în clasa a noua’’ ce are ca scop strângerea de fonduri şi acordarea de burse copiilor din mediul rural, pentru continuarea studiilor liceale.

’’Mulţumim tuturor ce au donat în această campanie. Încă o dată avem dovada că, dacă ne unim eforturile, putem realiza lucruri importante. 1 leu poate părea o suma mică însă iată că solidaritatea oamenilor darnici a dus la strângerea unei sume importante, cu care vom putea ajuta 170 de copii să îşi continue studiile şi să aibă şansa unui viitor mai bun’’, a declarat Adela Fundulea, Manager Marketing World Vision România.

Majoritatea angajaţilor KFC şi Pizza Hut, care s-au implicat direct în strângerea de fonduri, sunt foşti sau actuali studenţi, un colectiv tânăr care a avut parte de toate etapele fireşti ale unui învăţământ de calitate. Dorinţa acestora de a stânge cât mai mulţi bani pentru copii a fost atât de puternică încât şi-au pus la încercare imaginaţia şi creativitatea pentru a găsi cele mai originale şi eficiente metode de a convinge. Astfel, dacă anul trecut au organizat un ”Campionat al sarmalelor’, anul acesta au ajuns şi la desert, organizând ’’Campionatul clătitelor’’. În plus, au fost organizate licitaţii de obiecte personale şi mâncare gătită de ei, toţi banii strânşi din vânzarea produselor fiind apoi donaţi copiilor. S-a organizat chiar şi un campionat de fotbal între restaurantele KFC din Cluj. Mai multe detalii despre aceste evenimente găsiţi pe www.blog.worldvision.ro

Ca şi în anii anteriori, o parte din copiii beneficiari vor face vizite în restaurantele KFC şi Pizza Hut pentru a mulţumi personal celor ce s-au ocupat direct de strângerea banilor pentru studiile lor.

Cei care nu au avut încă ocazia să doneze în cadrul acestei campanii, mai au posibilitatea de a ajuta un copil nevoiaş să-şi continue studiile la liceu. Detalii privind procedura de donaţie, precum şi alte informaţii despre proiectul ’’Vreau în clasa a noua’’, puteţi obţine accesând www.worldvision.ro.
Banner