23 aprilie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Grupul Coca-Cola Hellenic, inclus pentru al treilea an consecutiv in Dow Jones Sustainability Index

Grupului Coca-Cola Hellenic i-a fost recunoscut angajamentul de a integra responsabilitatea sociala corporativa in ansamblul operatiunilor sale din cele 28 de tari membre ale grupului, compania fiind inclusa pentru al treilea an consecutiv in Dow Jones Sustainability Index (DJSI) si in DJSI Europe Index.

In cadrul sectorului de bauturi, Coca-Cola Hellenic a obtinut cele mai mari punctaje la categoriile Sanatate si Nutritie, Cod de Conduita/ Conformitate/ Anticoruptie, Riscuri asociate consumului iresponsabil de apa,  Aderarea la valorile companiei  si Atragerea/ Retinerea Talentelor.

Compania este unul dintre cei 4 producatori mondiali de bauturi care au fost inclusi in editia 2010 a topului DJSI World Index si una din cele 2 companii incluse in topul DSJI Europe.

In 2010, 2.500 de companii au fost supuse unei analize amanuntite a performantelor economice, de mediu si sociale, analiza care a constituit baza raportului anual DJSI.

In Romania, Sistemul Coca-Cola (alcatuit din Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania) a aplicat principiul parteneriatului social, aratandu-si disponibilitatea de a se implica in actiuni menite sa sprijine si sa impulsioneze dezvoltarea unei societati educate si a unui mediu sanatos.

Grupul Coca-Cola Hellenic, din care face parte Coca-Cola HBC Romania, a inclus in 2007 in strategia de afaceri conceptul de dezvoltare durabila. Astfel, directiile principale de responsabilitate sociala ale companiei sunt: perfectionarea angajatilor la locul de munca, protejarea sanatatii consumatorilor, conservarea si ocrotirea resurselor de apa, economisirea energiei, recuperarea si reciclarea ambalajelor.

Despre Dow Jones Sustainability Indexes

Lansat in 1999, Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) reprezinta primul sistem global de indici de urmarire a rezultatelor financiare ale celor mai importante companii care deruleaza proiecte de dezvoltare sustenabila si este bazat pe cooperarea dintre Dow Jones Indexes, STOXX Limited si SAM (Sustainable Asset Management).