CSR Romania

02 octombrie 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Împreună investim în educaţie - un parteneriat pentru creşterea participării şcolare şi prevenirea abandonului şcolar

Împreună investim în educaţie - un parteneriat pentru creşterea participării şcolare şi prevenirea abandonului şcolar

Email Imprimare PDF

UNICEF şi GDF SUEZ Energy România au semnat astăzi un parteneriat pentru creşterea participării şcolare şi prevenirea abandonului şcolar folosind modelul de intervenţie ZEP (Zone de Educaţie Prioritare).GDF SUEZ Energy România va susţine timp de 2 ani proiectul derulat de UNICEF şi partenerii săi. Acesta va fi implementat  în şcoli din 16  comunităţi dezavantajate din judeţele  Braşov, Călăraşi, Covasna, Tulcea şi Vrancea cu scopul de a creşte participarea şcolară şi de a reduce numărul cazurilor de abandon în şcolile din aceste comunităţi.
Proiectul urmăreşte prevenirea abandonului şcolar prin intervenţii la nivelul şcolii (eficientizarea managementului şcolar, adaptarea curriculumului, metode de predare etc.), la nivelul familiei (sprijin acordat copiilor în activitatea lor educaţională, mediere şcolară, etc.) şi la nivelul comunităţii (mobilizarea comunităţii în vederea sprijinirii participării şcolare prin stimularea accesului copiilor din familiile dezavantajate la serviciile de bază).  Proiectul va contribui la motivarea, formarea şi abilitarea profesorilor, a directorilor, a părinţilor şi a altor membri ai comunităţii în vederea implicării lor active în promovarea participării şcolare.

„În România există încă multe comunităţi cu o rată redusă a participării şcolare, copii care abandonează prematur sistemul de educaţie, copii neşcolarizaţi, cu rată redusă de frecventare a şcolii. Această situaţie generează un cerc vicios al sărăciei şi excluderii sociale şi este mult accentuată de criza economică. Parteneriatul semnat astăzi cu GDF SUEZ Energy România reprezintă un prim pas în mobilizarea sectorului privat şi a comunităţilor pentru a asigura accesul la educaţie de calitate pentru toţi copiii. Educaţia oferă cheia care deschide porţi în viaţă iar GDF SUEZ Energy România este gata să investească în viitor pentru că Viitorul copiilor începe la şcoală”, a declarat Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney.

,,Educaţia  reprezintă o direcţie strategică a politicii noastre de responsabilitate socială şi de aceea am ales să susţinem acest proiect care se concentreazapune accent pe mobilizarea tuturor actorilor implicati, la nivelul familiei, scolii şi al comunităţii.   pe scoala, parinti dar si pe comunitate. Suntem convinşi că putem contribui la o viaţă mai bună a copiilor prin facilitarea accesului la educaţie, astfel încâtastfel încât să-şi poată croiască un drum în viaţă’’ a declarat Yvonnick David, director general al GDF SUEZ Energy Romania?

În România 2 copii din 10 părăsesc şcoala înainte de clasa a 8-a. Rata oficială de abandon şcolar pentru cursul elementar şi gimnazial a atins 1,9% în anul şcolar 2007/2008. Fenomenul este mai frecvent la gimnaziu (2,2%), în zonele rurale (2,2%) şi mai frecvent în cazul băieţilor (2,2%). În termeni de cifre, se estimează că în ultimii 10 ani doar, între 300.000 şi 400.000 de elevi au abandonat educaţia obligatorie.

În anul şcolar 2010/2011 aproximativ 5.000 de copii vor fi beneficiarii acestui proiect care îşi propune transformarea şcolilor într-un mediu prietenos prin implicarea activă a tuturor actorilor: personal didactic, elevi, părinţi şi alţi membri ai comunităţii.GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este cel mai mare furnizor de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

GDF SUEZ Energy România, cu peste 1,3 milioane de clienţi, este lider pe piaţa furnizării de gaze naturale, deţine cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România, Distrigaz Sud Reţele şi ocupă primul loc în domeniul serviciilor asociate pentru instalaţiile interioare de gaze naturale, prin filiala sa Distrigaz Confort. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.
Banner