CSR Romania

03 decembrie 2021

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Concursul “Vreau o Românie mai curată!” și-a desemnat câștigătorii

Concursul “Vreau o Românie mai curată!” și-a desemnat câștigătorii

Email Imprimare PDF
 Peste 300 de materiale digitale au fost înscrise în competiția ”Vreau o Românie mai curată!”, un concurs național de fotografie și videoreportaje ce a promovat principiile protecției mediului și revalorificării resurselor.

Cea de-a treia ediție a concursului ”Vreau o Românie mai curată!” a atras mai mulți pasionați de fotografie, pozele având cea mai mare pondere în totalul materialelor înscrise în competiție. Ținând cont de tema proiectului, “Monștrii din comunitatea ta”, participanții au surprins în formate foto și video una dintre problemele ecologice cu care România se confruntă: gestionarea neadecvată a deșeurilor, accentul fiind pus cu precădere pe efectele nocive ale deşeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

”Acest proiect este unul mai special, prin simplul fapt că publicul a avut libertatea de a exprima, într-un mod mai mult sau mai puțin artistic, ceea ce organizația noastră comunică în mod constant prin campaniile și proiectele pe care le derulăm: indiferenţa faţă de DEEE-uri are efecte dăunătoare atât asupra sănătății noastre, a tuturor, cât și a mediului. Cei înscriși în concurs au devenit purtătorii noștri de cuvânt, ei sunt cei care au dezvăluit în imagini o Românie «suferindă», care are nevoie să fie îngrijită. Le mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în proiect, atât pentru materialele înregistrate, dar mai ales pentru curajul lor de a admite că avem nevoie de o țară mai curată”, a declarat Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

Evenimentul de închidere a concursului ”Vreau o Românie mai curată!” a constat într-o Gală a laureaților, în cadrul căreia au fost premiate materialele digitale desemnate câştigătoare de către un juriu format din reprezentanți ai Ministerului Mediului, Valentin Negoiță, reprezentând Asociația ECOTIC, Ioana Avădani, din partea Centrului pentru Jurnalism Independent, Bogdan Cristel, fotoreporter Reuters și Mihai Rădulescu, realizator Televiziunea Română. Pe  lângă premiile I, II și III acordate pentru fiecare secțiune în parte, respectiv un laptop Toshiba NB200, cameră video Toshiba Camileo P10 pentru locul II și cameră foto Fujitsu AV 100 pentru ultimul loc, Premiile Publicului, reprezentând bilete de avion pentru Copenhaga sau Stockholm, au fost oferite deținătorilor celor mai votate materiale de către publicul larg. De asemenea, un premiu special la categoria foto/fotoreportaj a fost acordat de compania Vlamir și a constat într-o multifuncțională Sagem.
”Vreau o Românie mai curată!” s-a desfășurat în perioada 21 aprilie - 12 iulie 2010, obiectivul proiectului constând în promovarea colectării selective a deşeurilor electrice şi electronice şi încurajarea comportamentului civic în reciclarea DEEE.
Banner