CSR Romania

29 februarie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec lanseaza o campanie de mediu in Marginimea Sibiului

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec lanseaza o campanie de mediu in Marginimea Sibiului

Email Imprimare PDF
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec va fi in acest week-end prezenta in Marginimea Sibiului, intr-o ampla campanie de mediu impreuna cu autoritatile locale din 10 comunitati.
Echipa Asociatiei Romane pentru Reciclare Rorec, va derula o ampla campanie de colectare a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE), in 10 comunitati din judetul Sibiu.

Incepand de vineri 2 iulie si pana duminica 4 iulie, echipele RoRec vor putea fi intalnite atat la punctul fix de colectare DEEE amplasat in centrul comunei Gura Riului, la binecunoscutul „Pavilon”, cat si in punctele mobile de colectare din Cristian, Orlat, Sibiel, Vale, Saliste, Amnas, Gales, Tilisca si Rod. Programul de functionare al celor 10 puncte de colectare se poate gasi pe www.rorec.ro.

Toti cetatenii din aceste comunitati, cat si cei din localitatile din imprejurimi, ce vor alege sa se debaraseze responsabil de aparatura veche sau defecta vor participa la o tombola cu premii ce constau in aspiratoare si cuptoare cu microunde Platinium, oferite de Romanel, membru afiliat RoRec. Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc duminica 4 iulie, la inchiderea Festivalului Bujorului de munte, pe scena din aval de barajul de la Gura Riului.

„Suntem incantati de felul in care au raspuns autoritatile locale din Cristian, Gura Riului, Orlat, Saliste si Tilisca invitatiei noastre de a se alatura acestei campanii, primarii acestor comunitati s-au implicat fara ezitare in demersul nostru de protejare a mediului si a valorilor marginene”, a declarat dl. Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei RoRec. ”As dori sa adresez multumiri speciale elevilor voluntari si profesorilor coordonatori ce au transmis mesajul nostru catre locuitori si au promovat in ultima saptamana, cu maxima seriozitate, acest proiect”, a continuat acesta. „Prezenta Asociatiei RoRec in cadrul acestei campanii desfasurate in Marginimea Sibiului este motivata de dorinta noastra de a implica populatia si turistii intr-un exercitiu civic, caci in afara actiunii de colectare vom desfasura si o actiune de informare si constientizare in cadrul Festivalului <<Bujorului de munte>>, eveniment ce va avea loc in acest week-end in Gura Riului”, a incheiat dl. Liviu Popeneciu.

Sub deviza „Sustinem si protejam traditiile si valorile romanesti”, patrula de voluntari a Asociatiei RoRec va invita participantii prezenti la Festivalul „Bujorului de munte” sa lase curat locul in care vor petrece timp de doua zile. Patrula RoRec este formata din fosti si actuali elevi ai scolii „Aurel Decei” din Gura Riului. Acestia vor oferi materiale (pungi biodegradabile, manusi, scrumiere ecologice) pentru ca invitatii sa isi poata colecta si depune deseurile acolo unde le este locul, adica in spatiile special amenajate de primarie si pentru a evita abandonul lor in natura.

Actiunii de mediu realizate de Asociatia RoRec in parteneriat cu Primaria din Gura Riului,    i s-au alaturat Asociatia Bioplastic si compania Petrom.
Banner